27.6 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialPatru morti si trei raniti grav intr-un accident pe DN1, la Snagov

Patru morti si trei raniti grav intr-un accident pe DN1, la Snagov

Patru persoane au murit si trei au fost grav ranite intr-un accident produs pe DN 1 (sensul dinspre Bucuresti spre Ploiesti), la Snagov, pe o portiune aflata sub supravegherea videocamerelor. Soferul uneia dintre cele trei masini implicate in impact a pierdut controlul volanului din cauza carosabilului umed.

Valeriu Stefan M. (38 de ani) – posesor al permisului auto de 15 ani – se afla la volanul unui autoturism Mercedes. Potrivit politistilor, din cauza soselei umede si a vitezei mari masina a intrat pe sensul opus si s-a izbit de doua masini – un Audi condus de bucuresteanul Constantin G. (46 de ani) si o Dacia 1307 condusa de Alexandru Cristian I. (28 de ani), din Otopeni, judetul Ilfov.
In urma impactului au murit soferul si un pasager – Catalina M. (38 de ani) – din Mercedes, precum si soferul si un pasager – Daniel A. (46 de ani) – din Audi. Totodata, soferul Daciei si alti doi pasageri din Audi – Viorel N. (39 de ani) si Florian I. (28 de ani) – au fost raniti grav.
Echipa operativa a Serviciului Politiei Rutiere care a mers la locul accidentului a luat masuri pentru recoltarea probelor de sange necesare pentru a stabili alcoolemia in cazul soferului Daciei, conform procedurii.
Accidentul a avut loc pe una dintre portiunile de pe DN1 monitorizate cu ajutorul unui sistem de videocamere, dat in folosinta la inceputul lunii decembrie. Sistemul supravegheaza distanta Bucuresti-Ploiesti-Sinaia-Azuga, in conditiile in care in aceasta zona se inregistrau peste 60 la suta din totalul accidentelor grave din tara si cu cea mai mare rata de mortalitate (mai mult de sase morti in 24 de ore).
Potrivit datelor facute publice de Directia Politiei Rutiere, la aproximativ o luna de la montarea videocamerelor camerele de supraveghere instalate pe portiunea dintre Bucuresti si Azuga i-au „linistit” pe soferii care obisnuiau sa calce pedala de acceleratie pe DN1, in intervalul mentionat neavand loc accidente pe portiunea de drum supravegheata.

Cele mai citite

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă