25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAnchetă la Penitenciarul Giurgiu, după ce patru deținuți au susținut că ar...

Anchetă la Penitenciarul Giurgiu, după ce patru deținuți au susținut că ar fi fost bătuți, la ordinele conducerii. Șeful ANP confirmă: S-a folosit forța în intervenția de acolo

Patru deținuți de la Penitenciarul Giurgiu au reclamat conducerea închisorii, la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), pe motiv că, în 29 iulie, ar fi fost bătuți, din cauză că au participat la proteste, potrivit Digi24.

Astfel, ANP a efectuat un control la Penitenciar.

Deținuții acuză conducerea închisorii că ar fi comandat gardienilor să îi lovească, pe motiv că au instigat ceilalți deținuți să participe la inițiativele de protest.

Șeful ANP a precizat, joi, că Parchetul a fost sesizat, cu privire la nereguluile de la Penitenciarului Giurgiu. „S-a folosit forța în intervenția de acolo și de aceea vrem să știm dacă a fost legal sau ilegal ce s-a întâmplat acolo”, a spus Marius Vulpe.

––––

Șeful Penitenciarelor, Marius Vulpe, a precizat că a avut o sesizare venită din partea Ministerului Justiției privind eventuale nereguli la Penitenciarul din Giurgiu.

‘Am făcut o minimă verificare. Un angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost la fața locului. El ne-a comunicat că cele verificate exced puterii de anchetă și verificare a ANP. Atunci am luat hotărârea să sesizăm Parchetul, care poate face anchete mai ample’, a declarat Marius Vulpe.

El a spus că procurorii vor stabili dacă demersurile întreprinse de oamenii legii pentru stingerea conflictelor din penitenciare au fost corecte sau nu.

‘E vorba și de deținuți care au fost transferați de acolo, e vorba și de o intervenție în forță în urma revoltei deținuților. Vom vedea cum evoluează ancheta și ce măsuri vom lua’, a mai spus Marius Vulpe.

Directorul ANP a adăugat că în urma revoltelor din 15 penitenciare, din luna iulie, mai mulți deținuți s-au plâns de intervenția în forță a forțelor de ordine. Alții au reclamat că au fost mutați la alte unități de detenție din țară.

Ca urmare a protestelor, patru deținuți încarcerați la Penitenciarul Giurgiu acuză acum că au fost „bătuți cu bestialitate” pentru instigare la revoltă. Deși ei au prezentat și certificate medico-legale, conducerea penitenciarului neagă acuzațiile aduse.

Știre în curs de actualizare.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă