9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialPatru decese, provocate de incendiile de vegetaţie din Texas

Patru decese, provocate de incendiile de vegetaţie din Texas

Bilanţul deceselor provocate de incendiile de vegetaţie din Texas a ajuns marţi la patru, în timp ce pompierii depun eforturi pentru a ţine sub control flăcările, au anunţat oficialii citaţi de CNN, preluată de NewsIn.

Două persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu din apropiere de Austin, iar un altul a provocat duminică moartea unei femei de 20 de ani şi a fiicei sale de 18 luni, surprinse de flăcări în locuinţa lor din apropiere de Gladewater.

Autorităţile au refuzat să ofere detalii, dar victimele de marţi nu făceau parte din personalul de siguranţă.

“Texasul este într-o situaţie extrem de dificilă acum, iar priorităţile noastre sunt destul de simple. Numărul 1 este să apărăm vieţile omeneşti cu orice cost”, a declarat şeful Diviziei pentru administrarea dezastrelor din Texas, Nim Kidd.

Serviciul forestier Texas a răspuns săptămâna trecută la 181 de incendii care au ars peste 118.400 acri de teren.

Incendiile au distrus peste 700 de case începând de duminică, potrivit autorităţilor. Guvernatorul Rick Perry a anunţat că peste 1.000 de locuinţe au ars de la izbucnirea incendiilor, în luna noiembrie.

Cel mai mare dintre incendii, din apropiere de Austin, s-a răspândit pe 30.000 de acri şi a distrus peste 600 de locuinţe. Cel puţin 5.000 de persoane au fost evacuate, potrivit oficialilor.

De la începutul anului, 7,2 milioane de acri de vegetaţie au fost distruse în incendii în Statele Unite. Dintre aceştia, 3,5 milioane de acri au fost numai în Texas.

Marţi a fost a 294-a zi consecutivă cu incendii de vegetaţie în Texas, iar peste 2.000 de pompieri sunt mobilizaţi în stat.

Texasul trece prin cea mai severă secetă din anii ’50 încoace.

Cele mai citite

Congresul Partidului Popular European se desfășoară la București. Printre invitați se numără Ursula von der Leyen, Roberta Metsola, Maia Sandu și cancelarul Nehammer

Invitați de cel mai înalt rang, printre care se numără Ursula von der Leyen, Roberta Metsola, Maia Sandu și cancelarul Karl Nehammer, vin la...

Lupta lui Donald Trump cu infernul

Azi e Super Thuesday pentru Republicanii americani. Ziua e importantă pentru că deja o duzină de state au optat pentru candidatul lor la președinția...

“Super Tuesday” în campania electorală din SUA. Cetățeni din 16 state își vor alege candidatul

Ziua de marți, 5 martie 2024, este supranumită în SUA "Super Tuesday", întrucât în peste o treime din teritoriul Statelor Unite se vor alege...
Ultima oră
Pe aceeași temă