20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPatru cazuri de rujeola pe zi

Patru cazuri de rujeola pe zi

Potrivit unui raport intocmit de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Judeteana (DSPJ) Constanta, pana ieri s-au inregistrat 1.437 de cazuri suspecte de rujeola, 807 au fost confirmate din punct de vedere serologic, iar alte 11 persoane suspecte de rujeola se aflau internate in Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta. Zilnic, la aceasta unitate sanitara se prezinta, pentru consult si diagnostic, in jur de 4 persoane care acuza simptomele rujeolei.

Potrivit ultimelor indicatii ale Ministerului Sanatatii, avand in vedere indicatorii epidemiologici care atesta scaderea intensitatii epidemiei de rujeola in judetul Constanta, serurile recoltate de la suspecti vor fi trimise spre prelucrare numai in cazul solicitarii de catre Institutul Cantacuzino sau daca nu exista contacti confirmati.
Nu au fost raportate pana in prezent cazuri de imbolnaviri grave asociate in vreun fel cu infectia rujeolica. In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 4 cazuri noi de rujeola.

Varicela nu ridica probleme

Din informatiile furnizate de Spitalul de Boli Infectioase reiese ca numarul de imbolnaviri de varicela raportat nu depaseste incidenta obisnuita anuala pana in acest moment. Vaccinarea contra varicelei se poate efectua la cerere, vaccinul putand fi achizitionat din farmacii. Aceasta afectiune nu este prevazuta in Registrul National de Imunizari.
Conform datelor cunoscute, se poarta discutii in vederea introducerii vaccinarii antivaricela in viitor, sub forma unui tetravaccin (prin asociere la vaccinul trivalent Ð antirujeola , rubeola, oreion).

Carantina, ridicata partial

Avand in vedere evolutia pozitiva a epidemiei de rujeola si mentinerea sub control a numarului de infectii respiratorii (43.600 imunizari antigripale efectuate pana in prezent), s-a dispus ridicarea starii de carantina in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta pentru etajele I-V. Carantina se pastreaza pentru etajele VI-IX. Nu au fost semnalate situatii deosebite legate de sanatatea publica.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă