12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialPatronatul ROMATSA se întâlnește, luni, cu ministrul Transporturilor. Ce spun sindicaliștii

Patronatul ROMATSA se întâlnește, luni, cu ministrul Transporturilor. Ce spun sindicaliștii

UPDATE: Sindicaliştii de la ROMATSA sunt nemulţumiţi de noua organigramă impusă de conducerea regiei şi de lipsa unor documente explicative, directorul general, potrivit Mediafax

"Vreau să afirm încă o dată că aceste presiuni care vin din partea partenerului social, din punctul nostru de vedere, al meu şi al conducerii executive, al colegilor, sunt lipsite de substanţă atât timp cât noua structură organizatorică a regiei, care a intrat la 1 martie, nu prevede concedieri colective, concedieri individuale şi scăderi de salarii", a afirmat luni, directorul general, Ion-Aurel Stanciu, după o întâlnire cu reprezentanţii sindicaliştilor, desfăşurată la Ministerul Transporturilor.

El adăugat că vor fi necesare noi întâlniri şi negocieri.

Prin noua organigramă s-au paralelismele din punct de vedere administrativ, iar numărul de posturi a crescut, a spus Stanciu.

"Domnul ministrul al Transporturilor (Ioan Rus, n.r.) a încercat să medieze acest conflict, ne-a îndemnat să încercăm să dialogăm, ne-a sugerat nouă, cât şi conducerii executive ca în cursul zilei de mâine (marţi, n.r.), cât mai urgent posibil, să ne aşezăm la masa dialogului, însă din păcate, chiar în momentul în care se părăsea sala actualul director general Aurel Stanciu a spus că nu ne dă absolut niciun document. Să venim la dialog, dar documentele ni le va da când consideră el, în mai, la negocieri", a declarat Gabriel Tudorache, controlor de trafic şi reprezentant al sindicarelor din domeniu.

Contractul colectiv de muncă este valabil până la finele lunii mai, iar noua organigramă, aprobată la finele lunii ianuarie, a intrat în vigoare la începutul lunii martie.

Sindicaliştii spun că actele adiţionale la contractele de muncă nu pot fi semnate "cu ochii închişi" şi că au nevoie de o serie de documente explicative.

——

Sindicatul salariaților din cadrul Regiei Autonome a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) se întâlnește, luni, cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus, "pentru discuții de mare importantă", informează Hotnews.

 La întâlnirea sunt așteptați și membri din conducerea executivă a ROMATSA.  
  
Sindicaliștii au acuzat, miercurea trecută, conducerea regiei că nu le pun la dispoziție documentația necesară negocierii unui act adițional la Contractul Colectiv de Muncă pentru perioadă 2014-2015. 
  
"Patronatul R.A. ROMATSA a invitat pentru astăzi, 04.03.2015, Comisia de negociere la o <<negociere a Actului Adițional nr. 5 la Contractul Colectiv de Muncă în vigoare>>", arată un comunicat   de presă al Sindicatului ATSR.
  
 Sindicaliștii spun că, în bază dreptului prevăzut de lege, au solicitat în scris, "prin mai multe adrese", un set de documente "absolut necesare" pentru o eventuală negociere a acestui Act Adițional. 
  
 Însă, directorul general al R.A. ROMATSA, generalul (r) Aurel Stânciu, a refuzat, prin adresele de răspuns transmise, "să îndeplinească această obligație legală, blocând astfel orice posibilitate de dialog social", acuza sindicaliștii, într-un comunicat transmis HotNews. 
  
 În fapt, ei au susținut că miercuri, la ora 11.00, au fost mandatate două persoane din partea Sindicatului ATSR, "în calitate de mesageri", să solicite încă o data materialele cerute și anterior. 
  
 "În final, nu a putut avea loc nici o întâlnire procedural legală datorită faptului că patronatul ROMATSA a refuzat să pună la dispoziția Sindicatului ATSR documentele solicitate în vederea unor posibile negocieri a unui Act Adițional la Contractul Colectiv de Muncă 2014-2015", mai reclamă Sindicatul ASTR. 
  
Sindicaliștii sunt într-un război deschis cu managementul regiei autonome aflate în autoritatea Ministerului Transporturilor. 

Săptămâna trecută, ei l-au acuzat pe directorul general al ROMATSA, Aurel Stânciu, că a umflat nejustificat organigramă instituției cu posturi de conducere și a creat o "situație gravă". 
  
 "Conform noii organigrame impuse în stil cazon, nu se urmărește altceva decât supradimensionarea grilei de personal la niveld e management și administrație, evident odată cu cesterea numărului de directori din instituție", au acuzat sindicaliștii. 

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă