15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPatriarhul Ecumenic Bartolomeu I participa la funeraliile Patriarhului Teoctist

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I participa la funeraliile Patriarhului Teoctist

Patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului si alte inalte fete bisericesti ale lumii ortodocse, precum si o delegatie a Vaticanului, au confirmat, ca vor participa la funeraliile Patriarhului Teoctist, organizate in 3 august, la Catedrala Patriarhala, relateaza Mediafax.
Bogdan Teleranu, de la Biroul de presa al Patriarhiei Romane, a declarat ca au mai confirmat ca vor participa la inmormantare Prea Fericitul Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei si a toata Albania, Patriarhul Georgiei, catolicosul Ilia al II-lea, reprezentanti ai Bisericilor ortodoxe din Bulgaria si Polonia, precum si o delegatie a Vaticanului.
Totodata, Patriarhia Romana a informat ca funeraliile Prea Fericitului Patriarh Teoctist au loc vineri, in Catedrala Patriarhala din Bucuresti, incepand cu ora 7:00.
Astfel, intre 7:00 si 8:30 este slujba Sfintei Liturghii oficiate de PF Episcop Sebastian Ilfoveanu, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.
Intre 9:00 si 10:30 are loc sedinta comemorativa a Sfantului Sinod, in prezenta delegatiilor oficiale.
La ora 11:00 incepe slujba de inmormantare, oficiata de membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, cu participarea reprezentantilor Bisericilor ortodoxe surori.

Cele mai citite

Greu și în liga a doua din Turcia! Dorin Rotariu a ajuns la 9 luni fără fotbal

Dorin Rotariu (29 de ani) încearcă să-și relanseze cariera la Ankaragucu, în liga secundă din Turcia, însă mijlocașul nu a reușit încă să debuteze...

Rațiu, dorit în cele mari campionate ale Europei!

Andrei Rațiu a făcut un meci mare în La Liga, la începutul acestei săptămâni, iar prestația sa nu a trecut neobservată. Presa din Spania...

Menține igiena și siguranța cu săpunuri și dezinfectanți de top de la Sanito.ro

În contextul actual, asigurarea unei igiene riguroase este mai importantă ca niciodată. De la birouri și spații comerciale, până la utilizarea acasă, produsele Sanito.ro...
Ultima oră
Pe aceeași temă