17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialPatriarhia vrea exclusivitate pe obiectele bisericeşti şi interzice târgurile

Patriarhia vrea exclusivitate pe obiectele bisericeşti şi interzice târgurile

Târgul de Obiecte Bisericeşti din 16-18 iunie încalcă legile în vigoare potrivit cărora cultele au în exclusivitate dreptul de a produce şi valorifica obiecte şi veşminte de cult, precum şi de a tipări cărţile cu acest specific, a celor teologice sau cu conţinut bisericesc, informează Mediafax.

Patriarhia Română face precizări, într-un comunicat de presă, remis, joi, în legătură cu organizarea la Bucureşti în zilele de 16 – 18 iunie 2011 a Târgului de Obiecte Bisericeşti.

„Potrivit articolului 1 din Legea nr. 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult, «cultele au, în exclusivitate, dreptul de producere şi valorificare a obiectelor şi veşmintelor de cult, precum şi de tipărire a cărţilor de cult, a celor teologice sau cu conţinut bisericesc, necesare practicării cultului»”, arată sursa citată.

În acest context, persoanele fizice şi juridice, altele decât cultele, care produc şi comercializează obiecte de cult ortodoxe, inclusiv la târguri şi expoziţii, fără acordul scris al Bisericii Ortodoxe Române (articolul 2 din Legea 103/1992), încalcă legislaţia în vigoare, a precizat Patriarhia.

„Din acest motiv, Patriarhia Română nu a dat curs invitaţiei de a participa la această manifestare şi nici nu şi-a dat acordul pentru menţionarea Editurii Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române (EIBMBOR), Atelierelor Patriarhiei şi Editurii Basilica pe afişul de prezentare a târgului”, se precizează în finalul comunicatului.

Cele mai citite

Drăguș, umilit de către antrenorul lui Trabzonspor!

Atacantul român Denis Drăguș se confruntă cu dificultăți în debutul său la Trabzonspor. Denis Drăguș, care a avut un sezon anterior impresionant la Gaziantep, trece...

Străbunicii criminali ai Europei

Uitata doamnă Merkel vrea să rămână în neuitare și își publică memoriile intitulate grandios,”Libertatea”. Titlul e de o maximă ipocrizie, libertatea individuală fiind cel...

Europarlamentarul Dan Nica cere bani din Fondul European de Urgență pentru România

Rezoluția care cuprinde și țara noastră, va fi supusă la vot în Parlamentul european Într-o intervenție televizată, europarlamentarul Dan Nica a declarat că grupul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă