17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialPatinoarul din Braşov va găzdui competiţii internaţionale de hochei pe gheaţă

Patinoarul din Braşov va găzdui competiţii internaţionale de hochei pe gheaţă

Patinoarul din Braşov a primit licenţa pentru organizarea de competiţii internaţionale de hochei pe gheaţă, scrie NewsIn.

Oficialul Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă, Fernando Gonzales, însoţit de către preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Barna Tanczos, şi de alţi oficiali români, a vizitat sâmbătă patinoarul din Braşov. Oficialul federal a declarat că a fost impresionat de ceea ce a găsit la Braşov, patinoarul olimpic din Braşov ridicându-se la cele mai înalte standarde ale Federaţiei Internaţionale, cele constatate determinându-l să anunţe la finalul inspecţiei că această bază sportivă primeşte licenţa pentru organizarea competiţiilor importante de la toate nivelurile.

„Sunt foarte plăcut impresionat de ceea ce am găsit aici, un oraş foarte frumos şi obază sportivă de excepţie. Din acest moment putem organiza aici competiţii de mare anvergură. România şi Braşovul trebuie să fie mândre că deţin o asemenea bază sportivă. Deja am stabilit ca pe acest patinoar să se desfăşoare două competiţii foarte importante, «Ice Hockey Euro Chalenge», o competiţie de seniori care se va desfăşura în perioda 12-14 noiembrie şi, mai ales, Campionatul Mondial de Tineret, care va avea loc în luna martie 2011. Am înţeles că aici, la Braşov, sportul colaborează foarte bine cu politicul, cu administraţia locală, ceea ce est eun lucru de lăudat”, a declarat, la finalul inspecţiei, Fernando Gonzales Gonzales.

Foarte mulţumit a fost şi preedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Barna Tanczos, care a declarat că aşteaptă un asemenea moment de 40 de ani.

„Este foarte important pentru noi că reuşim să omologăm încă un patinoar în România. Având în vedere că de 40 de ani nu s-a făcut aproape nici o investiţie în infrastructura sporturilor pe gheaţă, este un moment istoric. Sperăm ca astfel de momente să se repete şi în alte localităţi din ţară şi acest spectaculos sport care este hochiul pe gheaţă dsă se dezvolte în România”, a declarat preşedintele FRHG.

Adrian Gabor, viceprimarul municipiului Braşov, şi-a exprimat şi el satisfacţia pentru omologare patinoarului, care este deja gata pentru desfăşurarea Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013, spunând că municipalitatea îşi asumă şi refacerea patinoarului din Poiana Braşov, care va fi al doilea patinoar care va găzdui competiţii olimpice în 2013.

„Nu pot să nu fiu mulţumit că Braşovului i-a fost acordată organizarea Campionatului Mondial pentru Tineret. Astfel oraşul va fi cunoscut pe plan internaţional. Vă asigur că municipalitatea se va implica total pentru ca această competiţie să se desfăşoare în cele mai bune condiţiuni”, a declarat Gabor.

Prima mare competiţie de hochei va fi cea din noiembrie, când, timp de trei zile la Braşov se vor întrece echipele naţionale de seniori ale Croaţiei, Spaniei, Serbiei şi României. Chiar dacă va fi un turneu amical, acesta va fi important pentru toate cele patru formaţii, urmând a fi folosit ca o etapă de pregătire în vederea participării la Campionatul Mondial care se va desfăşura anul viitor în Croaţia.

Cele mai citite

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă