17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialPatagonia Mea (IV)

Patagonia Mea (IV)

Patagonia Mea exporta lemn si importa mobila. Importa si borduri, pentru ca in fiecare an se schimba si se numesc "fardul trotuarului".
In Patagonia Mea exista a doua cladire ca marime de pe Terra – careia i se mai zice si Casa Poporului. Mastodontul consuma energie cat un oras de 300.000 de locuitori. In sfarsit, s-a gandit cineva sa monteze pe imensu-i acoperis panouri solare pentru obtinerea de energie din surse regenerabile.
In Patagonia Mea exista parlamentari trimisi in judecata pentru ca au ajutat emigranti sa treaca fraudulos frontiera. Candidatii in alegerile patagoneze le fac curte alegatorilor elefanti, prezervative si inscrisuri pe oua. si magarii au devenit "panouri electorale".
Toapele achizitioneaza palate, le instaleaza covor rosu la intrare, cumparandu-si astfel titluri de noblete, distinctia.

Patagonezii mei inghit orice. Tot ce li se "da". Patagonia Mea este tara cancanurilor, tara in care la orice se trag artificii; frizerii se numesc "stilisti"; exista si meseria de microbist. Avem si un vanator de strigoi. Suntem tara cu cei mai multi doctori in stiinte si doctoranzi, dar n-a aparut de pe urma lor vreo idee novatoare. In Patagonia Mea locomotivele  pornesc la drum, din gari, singure, fara mecanici; utilajele de deszapezire defileaza pe sosele, la 21°C. Bancomatele sunt furate cu caruciorul, apoi aruncate in lacuri adanci; pagubitii masinilor furate si le cauta singuri; avioanele decoleaza pe piste cu obstacole. In Patagonia Mea exista mame la 12 ani si copii legati in lanturi, elevii isi mutileaza  profesoarele ori fac sex oral in pauza mare. Intr-o etnie galagioasa, nuntile se organizeaza (de parinti) intre copii si de 6 ani, iar femeia-fetita este  intrebata daca il ia de sot pe baiat, de bunavoie si nesilita de nimeni. O patagoneza a ascuns drogurile in vagin. O femeie a murit dupa ce a fost plimbata trei ore intre diferite spitale. Un patagonez a dormit trei ani in casa cu mama decedata, numai sa-si incaseze pensia. Recidivistii citesc "matrimonialele" cat stau la inchisoare, apoi dau lovituri la domiciliile celor care cauta "relatii sincere si de lunga durata", ba ii si omenesc.

Exista si hoti ghinionisti: unul a furat dintr-un magazin un sac de pantofi, a strabatut cu el tot continentul si, cand a ajuns in Patagonia Sa, a constatat ca toti erau pe "stangul". Un comisar-sef de politie a fost prins intr-un supermarket de pe continent furand marfa impreuna cu sotia.
Patagonezii Mei cheltuiesc mai mult pe bauturi (44,5%) decat pe produse alimentare (41%).
Justitia, in Patagonia Mea, are un trend pozitiv – trei periculoase infractoare, de 60, 65 si 68 de ani, au ajuns la inchisoare pentru ca s-au incapatanat sa sustina ca pamantul de la strabunici le apartine. Se fraudeaza insa examenele pentru obtinerea unui post de procuror-sef, ceea ce se numeste cumparare de influenta. Traficantii de droguri sunt eliberati pe motiv ca nu prezinta pericol social. Urmaritii procurorilor ori ii suna pe acestia, ori apar in tribune, la marile spectacole.

Un patagonez de-al meu, fara un picior, cu doua degete taiate de la celalalt, cu diabet si cangrenarea multor tesuturi, a fost declarat apt de munca. In schimb, minerii au devenit campioni la concedii medicale. O batrana de 84 de ani, declarata decedata, a inviat sub bliturile criminalistilor care faceau fotografii. O femeie de 48 de ani a ajuns pe picioare la spital, cu o alcoolemie de 5,16 la mie. Primariile cheltuiesc pentru un spectacol electoral mai mult decat pentru spitalele din subordine. Jumatate din strazile oraselor n-au canalizare, dar se cheltuiesc banii pe fantani arteziene (si de 200.000 de euro bucata). Scad si accizele la pustile de vanatoare. Ii si vad pe Patagonezii Mei cum vor alerga la magazinele de arme sa-si cumpere cate un "Holland&Holland". Casele se vand la "pret real de locuinta originala".

In Patagonia Mea exista pe sosele numeroase "puncte negre", cu accidente spectaculoase. In loc sa fie ameliorata o "curba a mortii" s-au cheltuit bani frumosi pe un panou imens: "Urmeaza curba mortii. Ramai in viata" si care in limbaj de specialitate se numeste "amenajari rutiere inteligente". Pe o ciozvarta de autostrada s-au montat semne de circulatie reflectorizante, care indica intersectii, fara sa existe intersectii. In Patagonia Mea, telespectatoare inraite, ajunse dintr-un motiv sau altul la reanimare si conectate la aparate, mai au puterea sa le intrebe dimineata pe asistente: "Ce se mai aude cu Elodia?" (pentru cei care nu stiu, Elodia a devenit un personaj comico-tragic de telenovela, in urma unei disparitii neelucidate).

Sa nu mai credeti ca Patagonia Mea este o tara imaginara. Exista intre 43˚si 48˚ latitudine nordica si 20˚-29˚ longitudine estica.
Sastisit, iti vine sa te refugiezi in munti si sa privesti Patagonia de la inaltime. Impreuna cu antropologii.
Desteapta-te, patagonezule!

Cele mai citite

VIDEO. Momentul în care Maia Sandu a fost surprinsă de cutremur în platoul unei emisiuni TV

Cutremurul recent din România a avut un impact resimțit și în Chișinău, unde președintele Moldovei, Maia Sandu, se afla în direct la emisiunea „Ediție...

FOTO Incredibil cum arată o bază sportivă din municipiul Târgu Jiu

Baza sportivă din incinta Stadionului Municipal Târgu Jiu, aflat în administrarea Primăriei, se află într-o stare jalnică. Terenul sintetic nu mai poate fi folosit...

Ludovic Orban și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale: „Candidatura mea vreau să însemne un mesaj de încredere şi speranţă“

Ludovic Orban, președintele Partidului Forța Dreptei, și-a anunțat luni candidatura la alegerile prezidențiale din acest an. El va reprezenta alianța politică formată din Partidul...
Ultima oră
Pe aceeași temă