16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPasajul suprateran din apropierea Aeroportului Baneasa se deschide la ora 18.00

Pasajul suprateran din apropierea Aeroportului Baneasa se deschide la ora 18.00

Pasajul rutier din apropierea Aeroportului Baneasa va fi deschis circulatiei joi, incepand cu ora 18,00, dupa finalizarea testelor de rezistenta. Premierul Tariceanu a asistat, joi dimineata, la inaugurarea pasajului de pe DN1, informeaza Rompres.

 

Constructorul, compania portugheza Lena, a anuntat ca lucrarile au fost finalizate.

 

Pasajul rutier a necesitat o investitie totala de peste 4,8 milioane euro, potrivit reprezentantilor constructorului. Proiectul cuprinde realizarea a doua pasaje rutiere, precum si extinderea la trei benzi de sens a Drumului National 1 (Bucuresti- Ploiesti). 

 

Lucrarile au fost incheiate cu 15 zile inainte de termenul aprobat si fac parte dintr-un program de extindere pe DN1, in valoare de 32 milioane euro, care cuprinde realizarea a doua pasaje rutiere, precum si extinderea la trei benzi pe sens a Drumului National 1 (Bucuresti- Ploiesti).

 

Perioada de garantie a podului este de doi ani.

 

Cele doua pasaje au fost incepute in luna noiembrie 2005, iar contractul prevedea initial finalizarea acestora in termen de 15 luni, respectiv in ianuarie 2007.

 

Ministerul Transporturilor a decis extinderea contractului pana la 25 de luni, estimandu-se ca lucrarile vor fi gata in noiembrie 2007.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă