19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPasaj închis pentru şase luni

Pasaj închis pentru şase luni

Pasajul peste calea ferată va fi consolidat.

Podul peste calea ferată, de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş, va fi închis în perioada următoare, timp de şase luni, pentru reparaţii capitale. Pasajul a depăşit termenul de garanţie.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, traficul rutier va fi dirijat, din 25 iulie, către alte trei rute ocolitoare. Pentru relaţia Deva – Alba Iulia – Cluj-Napoca şi retur, traficul a fost deviat pe DN7 – Centura municipiului Alba Iulia – DN1, şi invers, iar pentru cei care circulă dinspre Munţii Apuseni, varianta aleasă este Calea Moţilor – Bulevardul Republicii – strada Tudor Vladimirescu – strada Alexan­dru Ioan Cuza – Centura mu­ni­cipiului Alba Iulia. Un alt traseu, valabil însă numai pen­tru autoturismele cu masa mai mică de 3,5 tone, este cel care face legătura între străzile Bucureşti şi Mărăşeşti cu trecerea la nivel a căii ferate şi intrarea pe Centura mu­ni­cipiului Alba Iulia.

Cât vor costa lucrările

Pasajul va fi reabilitat cu bani din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Suma este de aproximativ trei milioane de euro. Lucrările vor fi executate de o firmă din Sibiu şi se vor încheia în luna februarie a anului viitor. Pasajul respectiv, situat pe DN1, este traversat zilnic de mii de maşini. Proiectul este unul dintre cele şapte a căror finanţare a fost câştigată de Primăria Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Regional.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă