4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialPârtie de schi de șase kilometri în Semenic

Pârtie de schi de șase kilometri în Semenic

Turismul de iarnă din stațiunea Semenic ar putea fi impulsionat de un proiect asumat de administrația județeană. Este vorba de realizarea unei noi pârtii pe Semenic, o pârtie în lungime de aproape 6 kilometri, potrivit infocs.ro.

În prezent, reprezentanții adminis­trației județene realizează un studiu care va trebui ulterior aprobat în Consiliul Științific al Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, cei care aprobă toate lucrările ce sunt executate în cadrul Parcului.”Dacă va fi respectată toată legislația în vigoare vom iniția o hotărâre de guvern prin care acest teren să fie acordat Primăriei Văliug la schimb, fiind în Parcul Național, fiind cea mai bună soluție pentru o pârtie de aproape 6 kilometri pe Semenic”, a specificat președintele Consiliului județean, Sorin Frunzăverde.

Concret, suprafața corespunzătoare pistei pentru schi va fi scoasă din ­patrimoniul Parcului Natural și dată Primăriei Văliug, iar o suprafață echivalentă va fi trecută în patrimoniul Parcului Natural, pentru a deveni arie protejată.

Reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin spun că vor încerca să atragă fonduri nerambursabile pentru a finanța construirea noii pârtii de schi. Aceasta nu este singura astfel de investiție. După topirea zăpezii, reprezentanții Consiliului Județean vor începe reamenajarea pârtiei de slalom uriaș, de peste 1 kilometru, aflată pe Semenic și care necesită amenajări specifice pentru a putea fi utilizată de către schiori în bune condiții.

Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă