15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPartidul Piratilor din Suedia intra in Parlamentul European

Partidul Piratilor din Suedia intra in Parlamentul European

Partidul Piratilor intra in Parlamentul European in urma alegerilor europene din Suedia, in timp ce principalele partide – social-democratii si Moderatii, de centru-dreapta – se mentin la nivelul din 2004, potrivit unui exit poll, relateaza AFP, citata de Newsin.

Potrivit exit poll-ului televiziunii publice, Partidul Piratilor, care vrea mai ales sa protejeze viata privata a utilizatorilor de internet si sa legalizeze schimbul de fisiere pe internet, a obtinut 7,4% din voturi.

Social-democratii, din opozitie, au fost pe primul loc, cu 25,1% din voturi, in fata partidului de centru-dreapta, la putere, Moderatii, cu 18,5%, rezultate apropiate de cele din 2004.

Partidul ecologist a progresat, obtinand 11,5% din voturi fata de 6% in 2004, in detrimentul partidului de Stanga. Acesta are acum 5,7%, fata de 12,8% la precedentele alegeri. Cele patru partide din majoritatea de centru-dreapta au obtinut 40,8% din voturi, fata de 42,3% pentru cele trei partide de opozitie.

Cele mai citite

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă