26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialPartidul lui Geert Wilders vrea să dea afară Bulgaria şi România din...

Partidul lui Geert Wilders vrea să dea afară Bulgaria şi România din UE

Formaţiunea de extremă-dreapta olandeză PVV ar “expulza imediat” România şi Bulgaria din UE pentru că nu au “rezolvat” problemele cu crima organizată şi corupţia, a declarat sâmbătă deputatul Ino van den Besselaar în Parlament, relatează agenţia franceză independentă Novopress în pagina online, citata de Mediafax.

Ino van den Besselaar, deputat al Partidului Libertăţii (PVV) condus de populistul Geert Wilder, a făcut această declaraţie în plenul Camerei Reprezentanţilor (Camera inferioară), într-o intervenţie asupra punctului de vedere al Guvernului CDA (Partidul Democrat Creştin)-VVD (Partidul Liberal, de dreapta) cu privire la circulaţia muncitorilor în Uniunea Europeană (UE).

România şi Bulgaria au devenit membre ale UE la 1 ianuarie 2007, dar nu îndeplineau integral criteriile de aderare, a apreciat deputatul, adăugând că aderarea celor două ţări nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată.

Dacă PVV ar avea majoritate în Parlament, România şi Bulgaria ar fi “expulzate imediat”, a subliniat Ino van den Besselaar, întrebându-se când va deţine formaţiunea lui Wilders această majoritate. El a argumentat că cele două ţări nu au “rezolvat” nici până în prezent problemele din domeniul crimei organizate şi corupţiei.

În ultimele alegeri parlamentare, PVV a obţinut 24 de mandate, devenind cel de al treilea cel mai important partid din Parlamentul Olandei. PVV este un important partener al coaliţiei CDA-VVD, la putere, deşi nu are reprezentanţi în Guvern.

Cele mai citite

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți asupra noilor infracțiuni, legate de criminalitatea informatică

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți pentru a putea contracara noile amenințări de criminalitate informatică, cum ar fi cele legate de moneda virtuală și...

Cu grija zilei de mâine. Majorări salariale de 15-20%, scumpiri de aproape 40% în 2024

România se împarte în cei care nu reușesc să-și cumpere strictul necesar și să asigure pâinea pe masă familiei și cei care au indemnizații...

Prețul aurului crește spre 2.400 de dolari/uncie, apropiindu-se de un record istoric

Prețul unciei de aur a crescut până la aproape 2.400 de dolari iar specialiștii estimează că va crește în continuare, putând stabili un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă