33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialPartidul de extremă dreaptă Jobbik câştigă alegerile parţiale în Ungaria

Partidul de extremă dreaptă Jobbik câştigă alegerile parţiale în Ungaria

Partidul de extremă dreaptă Jobbik pare să fi câştigat alegerile legislative parţiale în Ungaria, obţinând primul loc în Parlamentul de la Budapesta, relatează mass-media internaţională.

După numărarea a peste 99 la suta din voturi, alegătorii circumscripţiei Tapolca (oraş în vestul Ungariei) l-au plasat în frunte pe candidatul Jobbik, Lajos Rig, cu 35,3 la sută din voturi.

Candidatul partidului conservator Fidesz, aflat la putere, este pe locul al doilea, cu 34,4 la sută din voturi.

Rezultatele oficiale finale vor fi anunţate joi, după numărarea voturilor din străinătate, a anunţat comisia electorală de la Budapesta.

“Există o dorinţă de schimbare de guvern în Ungaria şi acum există de asemenea mijloacele de a face acest lucru”, a subliniat liderul Jobbik, Gabor Vona, într-o conferinţă de presă organizată ieri seară.

Până acum, cel mai ridicat procent obţinut de extrema dreptă în Ungaria a fost 20,5 la sută, rezultat după alegerile parlamentare din 2014.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Formațiile Croației și Italiei speră amândouă să ajungă în optimile de finală ale Euro 2024

Azzurrii ar putea face o schimbare în atac pentru finala Grupei B de la Leipzig Croația și Italia speră amândouă să ajungă în optimile de...

Atac cu rachete al Ucrainei asupra Crimeei ucide 2 persoane și rănește 22: guvernatorul numit de Moscova

Un atac cu rachete al Ucrainei asupra Sevastopolului, pe peninsula Crimeea anexată de Rusia, a ucis duminică, 23 iunie 2024, două persoane, inclusiv un...

Scholz își exprimă îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie a extremei drepte în alegerile din Franța

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat duminică că este "îngrijorat" de perspectiva unei victorii a extremei drepte în viitoarele alegeri parlamentare din Franța. Partidul președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă