19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPartidele si-au impartit posturile banoase in CJ Alba

Partidele si-au impartit posturile banoase in CJ Alba

– Consiliul Judetean Alba a prelungit mandatele consiliilor de administratie in care reprezentantii partidelor beneficiaza de sinecuri bine platite

Consiliul judetean Alba a prelungit, ieri, mandatele reprezentantilor PD-L, Mihai Contan si Viorel Lazar, in fruntea S.C. Drumuri si Poduri Locale S.A., respectiv A.C. Apa CTTA S.A. in timp ce Emil Muntean din partea PNL a ramas director la Parcul Industrial Cugir. In Consiliul de Administratie de la Societatea de Drumuri si Poduri Locale, pe langa Mihai Contan (PD-L), Dorin Sava (PD-L) si Emil Crisan (PRM) care au beneficiat de prelungirea mandatelor, au mai intrat Marius Hategan si Elena David din partea PD-L, Ioan Pasca, Gheorgh Stanila, Marinela Buta si Margareta Baic de la PSD. Functiile din aceste consilii de administratie sunt de obicei foarte bine remunerate iar cei care le conduc primesc salariul in functie de criteriile de perfomanta ale societatilor pe care le conduc. Spre exemplu directorul S.C. PIC Cugir S.A. avea anul trecut un salariu lunar de aproximativ 60 de milioane de lei vechi.

 

Posturi vanate au fost si cele din Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Alba, structura ce functioneaza in cadrul CJ Alba si care are in componenta, pe langa reprezentanti ai Politiei, societatii civile si consilieri judeteni. In urmatorii patru ani din ATOP vor face parte trei consilieri democrat-liberali: Vasile Lovin, Mihnea Chirion si Vasile Crisan, doi liberali: Florin Marginean si Romul Popa si un social-democrat – Romi Dragosin. Acestia primesc 650 de lei pe sedinta, bani care se adauga la indemnizatia de consilier judetean in valoarea de 600 de lei lunar. Distributia s-a facut in functie de procentul obtinut de fiecare partid in alegerile locale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă