18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialParlamentul Germaniei a aprobat căsătoriile gay, inclusiv dreptul la adopție. Cancelarul Merkel...

Parlamentul Germaniei a aprobat căsătoriile gay, inclusiv dreptul la adopție. Cancelarul Merkel a votat împotrivă

Germania s-a alăturat, vineri, majorității statelor occidentale, legalizând prin votul deputaților căsătoriile gay, în ciuda faptului că Angela Merkel a votat împotrivă, anunță AFP citată de HotNews.

UPDATE 12,40:  "A fost o dezbatere emoțională, și pentru mine a fost la fel. Sper ca votul de astăzi să aducă mai multă coeziune și pace socială", a declarat Angela Merkel.


Parlamentul de la Berlin a decis că o căsătorie este încheietă de către "două persoane de sexe diferite sau de același sex". Acest text a fost aprobat de 393 de deputați ale celor trei partide de stânga reprezentate în camera inferioară – social-democrații, ecologiștii și stânga radicală – și o parte dintre deputații conservatori ai cancelarului Angela Merkel.

La conservatori, 226 dintre cei 310 deputați au votat împotrivă.

Decizia de vineri dimineață nu va necesita și modificarea Constituției Germaniei, întrucât aceasta prevede, la articolul 6, că o căsătorie se încheie între cupluri – nu între bărbat și femeie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Explozie a unei mașini capcană în centrul capitalei Siriei Damasc

O maşină capcană a explodat sâmbătă într-un cartier din centrul capitalei siriene Damasc, unde se află mai multe ambasade, fără a provoca victime, a...

Alina Ceușan a făcut marele anunț! “Ăsta-i cel mai frumos!”

Alina Ceușan și soțul ei, Raul, se pregătesc cu bucurie pentru sosirea celui de-al doilea copil în familia lor. Prezentatoarea din primul sezon al...

Creatorul de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață

Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian cunoscut pentru creațiile sale extravagante și inovatoare, a încetat din viață vineri, la vârsta de 83 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă