25.3 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialParlamentul a validat 11 membri in CA al TVR si l-a numit...

Parlamentul a validat 11 membri in CA al TVR si l-a numit pe Nicolau in CNA

Parlamentarii au aprobat – cu 234 de voturi "pentru" si 16 "impotriva" – desemnarea a 11 noi membri ai Consiliului de Administratie al televiziunii publice. Candidatii desemnati de PD si Administratia Prezidentiala vor fi audiati de comisiile de specialitate luni, 25 iunie, la ora 15.00. Alegerea presedintelui Consiliului de Administratie a fost amanata tot pentru luni, dupa validarea ocupantilor tuturor mandatelor, informeaza Hotnews.

Valentin Nicolau, propus de PSD, a devenit membru al CNA, ocupand mandatul ramas liber dupa decesul lui Ralu Filip, cu 230 de voturi "pentru" si 20 "impotriva".

Toate persoanele propuse ca titulare in Consiliul de Administratie al TVR si audiate pana acum de comisii au primit aviz favorabil.

Propuneri audiate:
PSD: Alexandru Sassu, Anne Juganaru si Victor Socaciu
PNL: Dida Dragan
PRM: Radu Toma
PC: Razvan Barbato
UDMR: Stanik Istvan
minoritatile nationale: Raico Cornea
Guvern: Vlad Velcu
angajatii SRTv: Sorin Burtea, Mihai Voicu

Propuneri neaudiate:
PD: Alexandru Lazescu
Presedintie: Catalin Avramescu

Liderul grupului parlamentar PD, Cristian Radulescu, a declarat, inainte de vot, ca atat PD, cat si Presedintia au trimis propunerile saptamana trecuta, in timpul sedintei de audieri de marti, dar ca intelege faptul ca cele doua comisii nu s-au mai reunit in decurs de opt zile.

"Am vrut chiar sa cerem amanarea votului, dar cuvantul dansilor este garantia ca propunerile noastre vor fi audiate saptamana viitoare", a afirmat Radulescu.

Cristian Topescu, propus ca supleant din partea grupului minoritatilor, a anuntat inca de saptamana trecuta ca se retrage. Potrivit unor surse parlamentare, motivul invocat de Topescu a fost ca nu vrea sa aiba de-a face cu un Consiliu de Administratie controlat politic.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Macron vrea oprirea livrărilor de arme pentru Israel, folosite în Gaza

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sâmbătă în favoarea opririi livrărilor de arme către Israel, dacă aceste arme sunt folosite în conflictul din Fâşia...

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă