16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialParisul, preocupat de romii care migreaza in Franta, asteapta cooperarea Bucurestiului

Parisul, preocupat de romii care migreaza in Franta, asteapta cooperarea Bucurestiului

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, si-a exprimat preocuparea in legatura cu romii din Romania care se stabilesc in regiunea Parisului, indemnand Bucurestiul sa coopereze in acest dosar, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Pierre Lellouche a cerut luni armonizarea reglementarilor statelor UE in materie de imigratie ilegala, lansand un apel la solidaritate din partea tarilor aflate "in prima linie".

Recomandand o abordare umana fata de strainii aflati in situatie ilegala, dar toleranta zero fata de retelele de traficanti de persoane, Lellouche si-a exprimat preocuparea in legatura cu "traficul" de romi de origine romana care se stabilesc in regiunea Parisului.

"Trebuie facut ceva pentru a pune capat acestui trafic", a subliniat Lellouche, indemnand Bucurestiul sa coopereze in acest dosar.

"Libertatea de circulatie" in cadrul Uniunii Europene "nu trebuie sa fie un alibi" pentru "veniri si plecari continue". Practica ce consta in "primirea de ajutoare pentru repatriere si revenirea nu poate dura la nesfarsit", insista oficialul francez.

De altfel, Lellouche a evocat "o adevarata problema cu Turcia" privind imigratia ilegala. Subliniind ca situatia in vestul Europei in materie de imigratie clandestina "s-a imbunatit", in special datorita coordonarii mai bune intre tarile mediteraneene, Lellouche a afirmat ca "fluxurile de imigranti s-a deplasat spre Asia".

Ministrul a evocat numerosi imigranti clandestini care vin in Europa pe la frontierele Turciei, ajungand in Grecia. "Diferentele in materie de politici privind azilul nu trebuie sa fie in folosul traficantilor de persoane", subliniaza secretarul de stat francez.

Potrivit lui Lellouche, consolidarea atributiilor Frontex in materie de supraveghere a frontierelor externe este necesara, pentru a nu lasa nicio tara "in prima linie".

Pierre Lellouche si-a exprimat speranta ca viitoarea presedintie spaniola a UE va lua masuri. "La fel ca si in cazul energiei, este vorba de solidaritate", a subliniat Lellouche.

Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...

Oțelul – „U” Cluj 1-0! Trupa lui Dorinel Munteanu, un nou succes în fața „Șepcilor Roșii”

Oţelul Galaţi a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 1-0, pe teren propriu, într-un meci din etapa a cincea a play-out-ului Ligii 1. La...
Ultima oră
Pe aceeași temă