16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPărinţii unei fete musulmane, acuzaţi de „crimă în numele onoarei” la opt...

Părinţii unei fete musulmane, acuzaţi de „crimă în numele onoarei” la opt ani după dispariţia acesteia

Părinţii fetei suspectate a fi victima unei „crime în numele oanoarei” au fost acuzaţi de uciderea fiicei lor, la opt ani după ce aceasta a dispărut, relatează cotidianul britanic Daily Mail, în versiunea online.

Shafilea, în vârstă de 17 ani, a dispărut de acasă în septembrie 2003, după ce s-a plâns că părinţii ei încercau să o forţeze să accepte o căsătorie aranjată. Oamenii au căutat-o pe tânăra studentă cu note maxime, care visa să devină avocat, dar trupul ei neînsufleţit nu a fost găsit decât în februarie 2004, descompus, ascuns în apropierea unui râu. Raportul medicului legist a conchis faptul că tânăra fusese victima unei „crime odioase”.

Iftikhar Ahmed, şofer de taxi şi soţia lui Farzana, au fost iniţial arestaţi în baza suspiciunii că şi-au răpit propria fiică în decembrie 2003. Au fost interogaţi de poliţişti, dar au fost eliberaţi în iunie 2004 fără a fi acuzaţi, în lipsa dovezilor. Cuplul a fost arestat din nou în luna septembrie, anul trecut, dar au negat tot timpul orice implicare în dispariţia sau moartea fiicei lor.

Astăzi, însă, la aproape opt ani de când Shafilea a dispărut, au fost acuzaţi de uciderea acesteia. Acuzaţiile ar fi venit după ce poliţiştii au primit dovezi noi în acest caz de la sora victimei, Alisha, cu doi ani mai mică decât Shafilea. Tânăra de 22 de ani ar fi făcut declaraţii despre implicarea părinţilor ei în moartea surorii ei.

Shafilea a dispărut după ce s-a plâns că era forţată să accepte o căsătorie aranjată. Poliţiştii care au condus investigaţia au descoperit că fata călătorise în Pakistan pentru ceea ce credea ea că este o vacanţă în familie. Dar când a ajuns acolo, i s-ar fi spus că i s-a aranjat o căsătorie. Fata ar fi băut atunci clor, aparent într-o încercare de a se sinucide, apoi s-a întors în Marea Britanie pentru a-şi continua studiile. Câteva săptămâni mai târziu, un profesor a raportat faptul că aceasta a dispărut.

După ce trupul ei a fost găsit pe malurile râului Kent din Cumbria, raportul legistului a stabilit că aceasta fusese cel mai probabil asfixiată sau strangulată.

Tatăl acesteia a spus că nu a raportat dispariţia ei la poliţie deoarece nu a fost luat în serios atunci când Shafilea a mai fugit de acasă. El a negat faptul că ar fi forţat-o pe Shafilea să se căsătorească şi a argumentat tentativa ei de sinucidere spunând că a înghiţit clor accidental, în timpul unei pene de curent, după ce a încurcat sticla de clor cu cea de suc.

Mai multe cântece scrise de Shafilea înaintea morţii ei au fost descoperite mai târziu. Unul dintre ele spunea: „Mă simt captivă”, iar un altul spunea „Nu se gândesc decât la onoare, sunt ca orice adolescent normal, nu cer prea multe, nu vreau decât să mă integrez, dar cultura mea e diferită.”

Părinţii fetei au rămas în custodia poliţiei.

 

Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă