21.1 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialPărinţii a patru elevi din clasa învăţătoarei şpăgare, audiaţi

Părinţii a patru elevi din clasa învăţătoarei şpăgare, audiaţi

Părinţii a patru elevi din clasa învăţătoarei Dana Blându, de la Şcoala 10 din Bucureşti, au fost audiaţi, luni, de poliţiştii Secţiei 6, conform Mediafax, care citează surse din Poliţie.

Cei patru au fost întrebaţi de anchetatori despre sumele de bani percepute de învăţătoare şi dacă ştiu în ce mod au fost cheltuiţi aceşti bani.

Citeşte şi: Scrisoarea mamei care a demascat spaga de la Scoala 10

Conform anchetatorilor, în cursul zilei de marţi, le sediul Secţiei 6 sunt aşteptaţi, pentru audieri, părinţii altor patru elevi.

La ieşirea de la audierile de luni, mama unuia dintre elevii de la clasa Danei Blându a declarat că părinţii au dat bani pentru cadouri, încercând să mulţumească pe toată lumea, dat nemulţumirile învăţătoarei i-au jignit.

“Am dat pentru cadouri, am încercat să facem pe toată lumea mulţumită, dar acele nemulţumiri ale doamnei ne-au jignit. Aceasta nu ne-a jignit până în decembrie, dar spunea indirect în timpul şedinţelor ce trebuia să facem, ce trebuia să cumpărăm”, a mai spus femeia.

Citeşte şi: Inspectoratul şcolar face verificări la alte trei şcoli din Capitală

Ea a precizat că a plătit în acest an şcolar 400 de lei, bani pentru uniforme şi alte obiecte necesare copilului la şcoală, dar o parte din această sumă s-a folosit şi pentru achiziţionarea de cadouri. Femeia a menţionat că Dana Blându nu a încasat în mod direct aceşti bani, o parte fiind achitaţi la casieria şcolii.

Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 “Maria Rosetti” din Capitală a decis, în 10 ianuarie, desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai şcolii. De asemenea, şcoala a decis şi sesizarea Parchetului în cazul învăţătoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost săvârşite de Dana Blându, anchetatorii urmând să stabilească dacă aceasta a primit în acest fel foloase necuvenite.

Citeşte şi: Nou scandal în şcoli: Învăţătoare de la Şcoala Centrală, reclamată la Poliţie

Un dosar penal în cazul învăţătoarei Dana Blându este deja înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, în urma unei sesizări făcute, în 30 decembrie 2013, de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Dosarul a fost trimise în 8 ianuarie de procurori la Secţia 6 Poliţie, unde anchetatorii care fac cercetări pentru primire de foloase necuvenite.

Anchetatorii au stabilit să audieze aproximativ 20 de părinţi ai copiilor din clasa învăţătoarei Dana Blându. Audierile la Secţia 6 Poliţie au început în 9 ianuarie, când au fost să dea declaraţii femeia care a înregistrat-o pe învăţătoare atunci când cerea bani pentru cadouri şi tatăl altui copil.

Potrivit anchetatorilor, după ce vor fi audiaţi cei aproximativ 20 de părinţi, va fi citată pentru a se prezenta la Secţia 6 Poliţie şi învăţătoarea Dana Blându.

Ancheta administrativă de la Şcoala nr. 10 şi cea a Parchetului Judecătoriei Sector 2 au început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video preluată de pe YouTube, în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi învăţătoarea Dana Blându, care cere bani pentru cadourile de sărbători.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, anunţa, în 10 ianuarie, după demiterea învăţătoarei Dana Blându, că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va începe o anchetă similară celei de la Şcoala nr. 10 la o altă unitate de învăţământ, după ce a primit informaţii despre un caz asemănător.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă