17.6 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Parchetul Militar a deschis un dosar penal în legătură cu accidentul...

VIDEO. Parchetul Militar a deschis un dosar penal în legătură cu accidentul din Argeș, în care au murit trei militari. Ministrul de Interne, Carmen Dan, afirmase că mașina a rămas fără frâne. Premierul Tudose: MApN are proceduri pentru ajutorarea familiilor victimelor

UPDATE 17.40: Toate persoanele salvate din accidentul petrecut în județul Argeș sunt stabile, în afara oricărui pericol, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Florian Bodog, la începutul ședinței de Guvern.

„Din fericire, toate victimele care au fost salvate sunt stabile, aș putea să spun că sunt în afara oricărui pericol. Una dintre victime a suferit de dimineață o intervenție chirurgicală, iar celelalte sunt evaluate periodic. Ținem legătura permanent, împreună cu domnul ministru al Apărării și cu doamna ministru de Interne, pentru a preîntâmpina orice situație neplăcută", a spus Florian Bodog.

17.15: Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, în cadrul ședinței de Guvern, că  Ministerul Apărării Naționale (MApN) are proceduri clare privind ajutorul acordat familiilor militarilor decedați în accidentul din Argeș, care trebuie aplicate cu celeritate.

„Ministerul Apărării are niște proceduri foarte clar stabilite în ceea ce privește ajutorul familiilor celor decedați. Vreau să fim siguri cu toții că acestea vor fi puse în practică cu celeritate și nu cu birocrație sau foarte întârziat", i-a spus prim-ministrul Tudose ministrului Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu.

La rândul său, ministrul Apărării a prezentat ajutoarele acordate familiilor persoanelor decedate în accident. „Pentru persoanele decedate, respectiv plutonier-major Toma Mihai Ionuț — 64.309 lei, pentru caporal clasa a III-a Catană Emilian-George — suma este de 40.723 de lei, pentru caporal clasa a III-a Toader Petre Cristian — suma stabilită este de 38.533 de lei", a arătat Țuțuianu.


Citește și:  FOTO. Un camion cu militari a căzut într-o râpă. A fost declanșat planul roșu de intervenție. Trei oameni au murit, nouă au fost duși la spital. Florian Bodog: Victimele sunt conștiente și stabile. Reacția premierului Tudose

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat că trei militari aflați în camionul care s-a răsturnat, joi seară, într-o prăpastie în județul Argeș au murit, ultimii doi fiind scoși dintre fiare după aproximativ patru ore de la accident.


16.05: Membrii Guvernului Tudose au ținut un moment de reculegere, vineri, la începutul primei ședințe a noului Cabinet, pentru cei trei militari decedați în accidentul din Argeș.

13,40: Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a confirmat că vehiculul care s-a răsturnat joi seară era vechi.

Ministrul a precizat că Armata are în dotare circa 700 de camioane de acest model. Mașina care a avut accidentul este un autocamion model DAC 666 T, produs la Brașov.


UPDATE 11,30: Unul dintre cei şase răniţi în accidentul din Argeş, care au fost aduşi la Spitalul Militar Central din Bucureşti, a fost operat.

Ceilalți cinci accidentați au rămas internaţi, însă rănile nu le pun viaţa în pericol. Directorul adjunct al SMC, dr. Mariana Jinga, a precizat vineri că militarul operat a fost internat la Secţia Ortopedie, având fracturi de oase lungi. 

Alţi doi militari răniţi în accident sunt internaţi la Secţia de Chirurgie toracică, starea lor fiind bună.


UPDATE 10,30: Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a declarat vineri că un elicopter prezent la locul accidentului "ar fi permis o intervenție mai rapidă pentru descarcerare".Ministrul Apărării a refuzat să confirme informația, lansată de ministrul de Interne, Carmen Dan, conform căreia camionul care s-a răsturnat ar fi rămas fără frâne. Adrian Țuțuianu a declarat că ministrul de Interne a avut această informație de la șoferul mașinii, dar că el, ca ministru al Apărării, vrea să aștepte concluzia procurorilor militari.

"Este un camion vechi, există o procedură de verificare", a spus Adrian Țuțuianu. El n-a putut preciza care era vechimea exactă a camionului care s-a răsturnat dar a subliniat că MApN are și planuri pentru a cumpăra autocamioane noi.


Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu accidentul din județul Argeș soldat cu decesul a trei militari, după ce un camion s-a răsturnat într-o prăpastie, informează, vineri, Agerpres.

Accidentul s-a produs joi seară, pe șoseaua dintre Cincu spre Câmpulung Muscel.

Camionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș. Trei militari aflați în camion au murit, ceilalți fiind răniți.

Potrivit MApN, militarii decedați sunt plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader.

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.


Cele mai citite

„Cu ce, Doamne, să mă îmbrac?!…”, această întrebare uzuală este titlul spectacolului ce se va juca pe scena Teatrului Național din București pe 22...

Descoperă secretul energiei și bunei dispoziții într-o experiență terapeutică și unică in piesa de teatru "Cu ce, Doamne, să mă îmbrac?!..." Știai că teatrul nu...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 14 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 14 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 14 aprilie...

Candidatul AUR la Primăria Sectorului 4 și-a anunțat candidatura: Avocatul Matei Ștefănescu vrea să reclădească Sudul Capitalei

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partidul condus de George Simion, și-a ales candidatul pentru Primăria Sectorului 4. Matei Ștefănescu, în vârstă de 31 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă