20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialParc industrial pe ruinele SC "Bicapa" SA

Parc industrial pe ruinele SC „Bicapa” SA

» Primarul Adrian Matei spera ca, astfel, va scadea rata somajului.

Primarul municipiului Tarnaveni, Adrian Matei, vrea sa transforme terenul pe care s-a aflat candva combinatul "Bicapa" SA si care acum este in paragina, in parc industrial. Matei spune ca doar asa, in urma colosului care dadea pana nu demult de lucru unui numar de peste 6.500 de persoane, poate sa apara o noua oportunitate pentru locuitorii din municipiu si din imprejurimi. Asta in conditiile in care, spune edilul de la Tarnaveni, orasul are cele mai grave probleme tot din pricina lipsei locurilor de munca. "In momentul in care reusim sa cream locuri de munca si nivelul de trai va creste", a declarat Matei, care a mai adaugat ca va incerca sa obtina sprijinul ministrului Economiei, Adriean Videanu, coleg de partid cu el, pentru a obtine macar o parte din terenul pe care functiona "Bicapa".

 

"Nu este normal ca un teritoriu de 92 de hectare sa ajunga in halul asta", a mai spus Adrian Matei, potrivit caruia, la Bicapa mai sunt salarizati doar 130 de angajati care se ocupa de fapt cu pazirea perimetrului, care este asaltat sistematic de cei care cauta sa mai scoata cate un leu petru traiul zilnic din vanzarea fierului vechi. Primarul de la Tarnaveni afirma ca aceasta situatie este periculoasa deoarece hotii de fier vechi distrug atat instalatiile dezafectate, cat si cele in functiune, asa cum s-a intamplat cu o conducta de gaz din incinta care a fost taiata si vanduta la fier vechi si la fel cum s-a intamplat si cu sinele de cale ferata.
Primarul de la Tarnaveni a mai declarat ca, in ceea ce priveste parcul industrial pe care il preconizeaza, exista deja mai multi investitori straini interesati sa vina aici, dar singura problema ramane cea a terenului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă