13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPapa şi-a plătit paşaportul argentinian, refuzându-l pe cel diplomatic

Papa şi-a plătit paşaportul argentinian, refuzându-l pe cel diplomatic

Papa a depus cererea şi a plătit taxa aferentă pentru a obţine un nou paşaport argentinian, cel vechi expirând, informează larazon.es. Anunţul a fost făcut de Ministrul argentinian de interne şi al transporturilor, Florencio Randazzo.

Oficialul a explicat că Înaltul Pontif şi-a exprimat dorinţa de a utiliza paşaportul argentinian cu toate că, în calitate de Şef al Statului Vatican poate obţine un paşaport diplomatic, care prin tradiţie poartă numărul 001.

”Papa a cerut în mod explicit să nu i se acorde nici un privilegiu, iar paşaportul şi cartea sa de indentitate să fie eliberate în mod normal, ca oricărui cetăţean”, a precizat Randazzo.

Înaltul Pontif s-a întâlnit săptămâna trecută la Vatican cu ambasadorul Argentinei şi a depus, ulterior, actele la oficiul consular din Roma.

Papa Francisc s-a născut în 1936 la Buenos Aires şi este al 266-lea episcop al Romei şi papă al Bisericii Catolice, fiind ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor.

Cele mai citite

Gest măreț din partea lui David Popovici: Donează echipamentul de la JO pentru o cauză nobilă

Campionul olimpic la înot David Popovici a decis să doneze echipamentul său de premiere de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris pentru...

Crimă oribilă în București: a fost ucis cu o sapă. Cadavrul a fost găsit după mai multe zile

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost arestat preventiv, pentru uciderea unui bărbat, de 34 de ani, într-un imobil abandonat din...

Mihai Teja, debut cu stângul pe banca lui Vejle!

Mihai Teja a pierdut primul meci în calitate de antrenor principal al echipei daneze Vejle, scor 1-2 împotriva lui FC Copenhaga, după ce formația...
Ultima oră
Pe aceeași temă