13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPapa le cere parlamentarilor francezi să abroge o serie de legi. Vezi...

Papa le cere parlamentarilor francezi să abroge o serie de legi. Vezi de ce

Papa Francisc le-a cerut parlamentarii francezi să nu ezite să abroge o serie de legi dacă este necesar, pentru “a le aduce calitatea indispensabilă ce ridică şi înnobilează fiinţa umană”, relatează Mediafax.

Declaraţiile suveranului pontif care a primit o delegaţie de senatori şi deputaţi veniţi din Franţa au făcut aluzie clară la toate legile care ar putea fi considerate drept contrare principiilor Bisericii Catolice, de la avort şi eutanasie până la căsătoria între persoanele de acelaşi sex sau noile norme de bioetică.

“Misiunea voastră este cu siguranţă tehnică şi juridică şi constă în a propune legi, a le ameliora şi chiar a le abroga”, a amintit Papa.

Citeşte şi Papa Francisc critică exploatarea domestică a copiilor: “Este o adevărată sclavie!”

Papa a considerat “necesar” să “li se insufle (acestor legi, n.red.) ceva în plus, un spirit, un suflet care să nu reflecte doar moda şi ideile de moment, ci care să le aducă indispensabila calitate care ridică şi înnobilează fiinţa umană”.

“Principiul laicităţii care guvernează relaţiile dintre statul francez şi diferitele confesiuni religioase nu trebuie să însemne în sine o ostilitate faţă de realitatea religioasă sau o excludere a religiilor din câmpul social şi din dezbaterile care îl animă”, a continuat Papa în discursul său.

El a subliniat că Biserica “vrea să contribuie în mod specific la problemele profunde care angajează o viziune mai completă a persoanei şi a destinului său”, o contribuţie pe care vrea să o ofere nu numai la nivel “antropologic sau societal, ci şi în domeniile politic, economic şi cultural”.

Citeşte şi Papa a primit două motociclete Harley Davidson şi o geacă de piele. Vezi cu ce ocazie

El a amintit că Franţa, unde o lege care autorizează căsătoriile între persoanele de acelaşi sex tocmai a intrat în vigoare, este o “naţiune către care ochii lumii se îndreaptă adesea”.

 

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă