15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialPapa Francisc vrea să meargă în Cuba

Papa Francisc vrea să meargă în Cuba

Papa Francisc doreşte să efectueze o escală în Cuba în luna septembrie, înainte sau după vizita în SUA, relatează agenţia Ansa, preluată de Mediafax.

"Papa a luat în considerare ideea unei escale în Cuba în timpul viitoarei sale vizite în Statele Unite", a declarat Federico Lombardi, un purtător de cuvânt al Vaticanului. O decizie definitivă în acest sens nu a fost însă adoptată, a precizat Lombardi.

Suveranul Pontif a jucat rolul de mediator în recenta relansare a relaţiilor dintre Statele Unite şi regimul comunist din Cuba.

"Negocierile cu autorităţile cubaneze se află încă în faza iniţială şi, de aceea, este prea devreme să spunem că s-a luat o decizie sau că există un plan operaţional în curs", a precizat Lombardi.

Suveranul Pontif urmează să fie primit de preşedintele american Barack Obama şi de soția lui, Michelle Obama, la Casa Albă, pe 23 septembrie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dorinel Munteanu, sancționat pentru comportamentul din meciul cu Dinamo

Comisia de Disciplină a FRF l-a sancționat pe antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu, cu două etape de suspendare şi o amendă de 6.000 de lei...

Dorinel Munteanu, sancționat pentru comportamentul din meciul cu Dinamo

Comisia de Disciplină a FRF l-a sancționat pe antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu, cu două etape de suspendare şi o amendă de 6.000 de lei...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...
Ultima oră
Pe aceeași temă