12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPapa Francisc ia apărarea ROMILOR și le dă sfaturi. Ce le-a transmis...

Papa Francisc ia apărarea ROMILOR și le dă sfaturi. Ce le-a transmis Suveranul Pontif

Papa Francisc le-a adresat romilor o serie de sfaturi privind comportamentul în relația cu alte comunități, informează Mediafax.

În faţa a mii de oameni, prezenţi la o adunare la Roma, Suveranul Pontif a condamnat discriminarea “de secole” împotriva romilor din Europa, dar a subliniat că reprezentanţii acestei etnii trebuie să respecte legea şi îşi trimită copiii la şcoală.

Papa Francisc i-a îndemnat pe romii care călătoresc în Europa să respecte legea şi să renunţe la “escrocherie”.

De asemenea, Suveranul Pontif  i-a sfătuit pe romi să nu se mai bată.

“Nu daţi mass-media şi oamenilor motiv să gândescă rău despre voi”, a declarat Papa Francisc, citat de presa internațională.

El a atras atenţia că romii care se consideră creştini trebuie să “evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta”.

Suveranul Pontif a explicat că, în timp ce statul trebuie să garanteze educaţie, este “de datoria adulţilor să se asigure că cei mici merg la şcoală”.

De la instalarea sa, în 2013, Papa Francisc a vizitat multe tabere de nomazi din Italia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă