13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPapa Francisc condamnă persecuţia creştinilor în timpul slujbei din Vinerea Mare

Papa Francisc condamnă persecuţia creştinilor în timpul slujbei din Vinerea Mare

Papa Francisc a condamnat "tăcerea complice" privind uciderea unor creştini, în timpul slujbei din Vinerea Mare, oficiată la Roma, relatează Mediafax.

Zeci de mii de pelerini i s-au alăturat Papei pentru Via Crucis, o procesiune care s-a desfăşurat în jurul Colosseumului şi care aminteşte de răstignirea lui Iisus.

Printre cei care au purtat crucea în timpul procesiunii s-au numărat refugiaţi sirieni şi irakieni, dar şi nigerieni care au scăpat de persecuţiile grupării teroriste Boko Haram.

Ceremonia a avut loc la o zi după ce aproape 150 de persoane au fost ucise într-un atac al grupării al-Shabab asupra unei universităţi kenyene.

"Încă vedem astăzi fraţii noştri persecutaţi, decapitaţi şi răstigniţi pentru credinţa lor în Tine (Iisus), în faţa noastră şi adesea cu tăcerea noastră complice", a afirmat Suveranul Pontif, în timpul ceremoniei de la Colosseum.

Anterior, Papa a condamnat atacul din Kenya, unde creştinii au fost selectaţi şi împuşcaţi, ca fiind un act de o "brutalitate fără sens".

Într-o altă ceremonie din Vinerea Mare, Papa Francisc l-a ascultat pe predicatorul oficial al Vaticanului, Raniero Cantalamessa, denunţând "indiferenţa tulburătoare a instituţiilor internaţionale în faţa uciderii creştinilor".

El a menţionat de asemenea atacul din Kenya, dar şi decapitarea a 22 de creştini copţi egipteni de către gruparea Stat Islamic, în Libia, în februarie.

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă