8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialPapa Francis s-a adresat românilor: A înfăptui milostenia înseamnă a sluji viața...

Papa Francis s-a adresat românilor: A înfăptui milostenia înseamnă a sluji viața și comunitatea

A înfăptui milostenia înseamnă a sluji viața și comunitatea, le-a spus Papa Francisc sutelor de pelerini români prezenți, sâmbătă, la Audiența jubiliară din Piața Sfântul Petru din Roma.

"Fiecare dintre noi poate fi ferment de viață și mijloc de comuniune în familia sa, la locul de muncă, în parohie și în grupul de apartenență. Vă invit să fiți în viața zilnică un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu, care nu lasă pe nimeni în singurătate și în nevoie, potrivit Agerpres. Întăriți prin rugăciune și prin fapte de caritate, să mergem înainte împreună cu toți creștinii pe drumul spre unitate", a spus Papa.

Suveranul Pontif a adresat pelerinilor din România însoțiți de episcopi în pelerinaj la Roma cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii "un salut cordial" și i-a binecuvântat.

"Vă binecuvântez din inimă pe voi și familiile voastre. Contez pe rugăciunile voastre pentru mine. Lăudat să fie Isus Cristos!", a mai spus Sfântul Părinte.

Prezent în delegația episcopilor români care a participat la solemnitate, arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu a apreciat evenimentul drept "un act de comuniune cu toți creștinii prezenți în Piața Sfântul Petru".

"Acesta nu e un lucru prea frecvent. Sfântul Părinte ni s-a adresat nouă și prin noi românilor de pretutindeni, din țară și de aici, să continuăm drumul nostru de credință, drum de facere a binelui, drum de comuniune și de frățietate", a declarat arhiepiscopul Robu pentru AGERPRES.

Duminică, pelerinii români se vor afla din nou în Piața Sfântul Petru din Roma pentru a participa la rugăciunea "Angelus", unde Papa le va adresa din nou un mesaj.

Anul Sfânt al Milostivirii, declarat de către Papa Francisc la 11 aprilie 2015, prin bula Misericordiae vultus (Chipul milostivirii), a început la 8 decembrie 2015, prin deschiderea, de către Suveranul Pontif, a Porții Sfinte a Bazilicii Sf. Petru, din Vatican, și se va încheia la 20 noiembrie 2016.

Cele mai citite

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Cine sunt antreprenorii cu care s-a văzut preşedintele PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în ultima vreme s-a văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din România pentru a găsi acea...

Marian Vanghelie, „dirijorul” din umbră al AUR-ului din București și Giurgiu

Fostul primar PSD al Sectorului 5, Marian Vanghelie, nu poate sta departe de jocurile politice chiar dacă are probleme cu justiția și, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă