18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialPapa Benedict l-a incurajat pe Oprescu "sa faca lumina" in problema Catedralei...

Papa Benedict l-a incurajat pe Oprescu “sa faca lumina” in problema Catedralei Sf. Iosif

Papa Benedict XVI l-a incurajat miercuri pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa continue lupta pentru a face lumina in problema Catedralei Sf. Iosif a Arhiepiscopiei romano-catolice din Bucuresti, transmite Agerpres.

Primarul Oprescu a fost, miercuri, prezent printre cei peste 100 de credinciosi si personalitati din lumea intreaga cu care suveranul pontif s-a intalnit in cadrul audientei generale din Piazza San Pietro de la Vatican, cei doi discutand cateva minute despre problema catedralei din Bucuresti in a carei imediata apropiere se construieste de mai multi ani un bloc zgarie-nori care ii ameninta structura de rezistenta.

"A fost o intalnire emotionanta. Am fost invitat de Sfantul Parinte tocmai pentru a capata cateva amanunte in plus despre problema catedralei Sf. Iosif. I-am explicat intr-o scurta sinteza Sfantului Parinte ceea ce a intreprins municipalitatea, m-a impresionat ca era informat, era pus la punct probabil de consilierii lui, despre tot ceea ce inseamna problema. Mi-a multumit pentru interesul si pentru dorinta de a face lumina in discutia aceasta privitor la cladirea nascuta langa catedrala", a declarat primarul Oprescu pentru Agerpres.

"Domnule primar, daca lucrurile stau asa, si stau asa pentru ca de asta v-am chemat sa veniti aici, atunci inseamna ca si in Bucuresti si in Romania legalitatea si adevarul au inceput sa mearga catre lumina", a reprodus Oprescu cuvintele pe care i le-a adresat Papa Benedict si care l-au impresionat in mare masura.

Sfantul Parinte l-a binecuvantat pe Oprescu, care a incercat sa ii sugereze si sa vina intr-o vizita in Romania. "Am incercat sa ii sugerez aceasta vizita si raspunsul a fost ca ma roaga sa transmit tuturor romanilor ca ii iubeste asa cum ii iubeste pe toti crestinii. Dupa care a urat pace si liniste tuturor celor de acasa, catolicilor in particular, crestinilor in general", a relatat edilul-sef.

El i-a oferit cadou Papei un album referitor la istoria Bucurestilor editat de Primaria Capitalei.

Sfantul Scaun si-a manifestat de mai multe ori, in trecut, pe langa Guvernul Romaniei, preocuparea in legatura cu constructia de langa catedrala si impactul acesteia asupra structurii catedralei romano-catolice.

Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă