21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPapa Benedict l-a incurajat pe Oprescu "sa faca lumina" in problema Catedralei...

Papa Benedict l-a incurajat pe Oprescu „sa faca lumina” in problema Catedralei Sf. Iosif

Papa Benedict XVI l-a incurajat miercuri pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa continue lupta pentru a face lumina in problema Catedralei Sf. Iosif a Arhiepiscopiei romano-catolice din Bucuresti, transmite Agerpres.

Primarul Oprescu a fost, miercuri, prezent printre cei peste 100 de credinciosi si personalitati din lumea intreaga cu care suveranul pontif s-a intalnit in cadrul audientei generale din Piazza San Pietro de la Vatican, cei doi discutand cateva minute despre problema catedralei din Bucuresti in a carei imediata apropiere se construieste de mai multi ani un bloc zgarie-nori care ii ameninta structura de rezistenta.

"A fost o intalnire emotionanta. Am fost invitat de Sfantul Parinte tocmai pentru a capata cateva amanunte in plus despre problema catedralei Sf. Iosif. I-am explicat intr-o scurta sinteza Sfantului Parinte ceea ce a intreprins municipalitatea, m-a impresionat ca era informat, era pus la punct probabil de consilierii lui, despre tot ceea ce inseamna problema. Mi-a multumit pentru interesul si pentru dorinta de a face lumina in discutia aceasta privitor la cladirea nascuta langa catedrala", a declarat primarul Oprescu pentru Agerpres.

"Domnule primar, daca lucrurile stau asa, si stau asa pentru ca de asta v-am chemat sa veniti aici, atunci inseamna ca si in Bucuresti si in Romania legalitatea si adevarul au inceput sa mearga catre lumina", a reprodus Oprescu cuvintele pe care i le-a adresat Papa Benedict si care l-au impresionat in mare masura.

Sfantul Parinte l-a binecuvantat pe Oprescu, care a incercat sa ii sugereze si sa vina intr-o vizita in Romania. "Am incercat sa ii sugerez aceasta vizita si raspunsul a fost ca ma roaga sa transmit tuturor romanilor ca ii iubeste asa cum ii iubeste pe toti crestinii. Dupa care a urat pace si liniste tuturor celor de acasa, catolicilor in particular, crestinilor in general", a relatat edilul-sef.

El i-a oferit cadou Papei un album referitor la istoria Bucurestilor editat de Primaria Capitalei.

Sfantul Scaun si-a manifestat de mai multe ori, in trecut, pe langa Guvernul Romaniei, preocuparea in legatura cu constructia de langa catedrala si impactul acesteia asupra structurii catedralei romano-catolice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă