25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPapa a denunţat dorinţa omului de a se substitui lui Dumnezeu

Papa a denunţat dorinţa omului de a se substitui lui Dumnezeu

Papa Benedict al XVI-lea a denunţat, la începutul mesajului său de Crăciun ”Urbi et Orbi”, dorinţa omului ”de a se substitui” lui Dumnezeu, ”de a decide ce este bine şi ce este rău” şi de a se crede ”stăpânul vieţii şi al morţii”, relatează Agerpres.

Iisus Hristos, a declarat el de la balconul Bazilicii Sf. Petru în faţa a zeci de mii de credincioşi, a fost trimis pe Pământ ”pentru a ne salva mai ales de răul profund, înrădăcinat în om şi istorie”, care este ”separarea de Dumnezeu, orgoliul şi infatuarea de a acţiona prin sine însuşi”, a declarat Suveranul Pontif.

Acest rău constă ”în a intra în concurenţă cu Dumnezeu şi de a te substitui Lui, de a decide ceea ce este bine şi ceea ce este rău, şi de a fi stăpânul vieţii şi al morţii. Acesta este marele rău, marele păcat”, a spus Papa.

Benedict al XVI-lea a denunţat periodic dorinţa societăţii din ţările occidentale decreştinizate de a adopta noi legi pe teme care afectează, în opinia Vaticanului, cele mai sacre valori ale vieţii, precum avortul şi eutanasia.

”Dumnezeu este salvatorul, noi suntem cei aflaţi în pericol. El este medicul, noi suntem bolnavii. Recunoaşterea Lui este primul pas spre salvare, spre ieşirea din labirintul în care noi ne închidem prin orgoliul nostru ”, a declarat Papa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă