16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPanou la pret de masina la Memorialul "Mihai Eminescu"

Panou la pret de masina la Memorialul „Mihai Eminescu”

Un control al Consiliului Judetean Botosani a descoperit ca, la Memorialul "Mihai Eminescu" de la Ipotesti, sefa Serviciului Personal locuieste chiar in incinta institutiei, pentru o chirie de numai 12 lei lunar, iar achizitiile facute in acest centru au costuri exorbitante. Un simplu panou indicator a ajuns sa coste aici 35.000 lei noi. "S-a constatat ca intre salariatii institutiei exista relatii de rudenie de tipul tata-fiu, mama-fiica, frati, sot-sotie sau fin. Membrii comisiei au fost sesizati si cu privire la disparitia unor obiecte de inventar din cadrul centrului, sustrase si inlocuite cu altele cu caracteristici diferite, precum si cu privire la disparitia a cel putin trei obiecte muzeale din bisericuta familiei Eminovici, trimise la SC Tridom Company SRL Iasi in vederea restaurarii impreuna cu alte 30 de obiecte, fara a fi inventariate", se arata in raportul comisiei CJ Botosani.

 

De asemenea, s-a descoperit achizitionarea unor bunuri al caror pret de achizitie nu a putut fi justificat. Nici macar pentru bustul poetului Mihai Eminescu, din curtea institutiei, nu exista documente justificative. Referitor la pretul de 35.000 de lei al panoului indicator din incinta Memorialului, directorul Memorialului, Valentin Cosereanu, da un raspuns halucinant. "Nu este un panou, sunt doua, si pretul este acesta deoarece scrisul este gravat. Ei au spus ca este in stare avansata de degradare, dar oricine poate vedea ca sunt foarte bine intretinute". Tot la Memorialul "Mihai Eminescu" un cercetator stiintific cu domiciliul stabil in Timisoara primea salariu pentru o norma intreaga, fara a fi prezent la munca o zi. Directorul institutiei a mai declarat: "Sunt unii membri ai comisiei care nu sunt in masura sa ne controleze, iar ei ne-au amenintat si ne-au spus ca intram in puscarie. In ceea ce priveste posibila destituire, daca asta decide Consiliul Judetean, asta este".

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă