39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialPanoramic cultural transilvan

Panoramic cultural transilvan

l „Faust” la Sibiu. Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu face pregatiri pentru punerea in scena a unui spectacol de anvergura cu „Faust” de J. W. Goethe, in regia lui Silviu Purcarete, in scenografia lui Helmuth Sturmer, costume de Lia Mantoc, muzica originala de Vasile Sirli, orchestratia de Doru Apreotesei. Interpretii rolurilor principale sunt monstri sacrii ai scenei romanesti: Stefan Iordache, Gh. Dinica si Coca Blos. Premiera, preconizata in ianuarie 2007, va avea loc intr-o hala industriala, la „Simerom”.
l Anuala artelor la Baia Mare. Amatorii de arte frumoase pot vizita, pana in 22 octombrie, expozitia intitulata „Anuala Artelor 2006”, organizata de filiala din localitate a UAP, in complexul „Colonia Pictorilor”. Aici sunt prezentate publicului peste 200 de lucrari de pictura, grafica, arta decorativa, sculptura, design, multimedia, precum si opere a 76 de artisti plastici profesionisti.
l Vienna-Cluj. Amatorii de muzica buna pot participa, in 5 octombrie, la Casa Tranzit din Cluj-Napoca, la concertul formatiei „Vienna-Klelmer Band”, cu Alfred Pfleger la vioara, Ela Malkin vocal si la pian, Marin Breinschmid la baterie, Iuliu Darvas la contrabas, Igore Pilavsky, la acordeon si instrumente de suflat.
l „Stelele operetei”. Asa se intituleaza spectacolul ce va avea loc in 11 octombrie, de la orele 21.00, in Sala Operei Nationale clujene, spectacol dat de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” din Bucuresti, in cadrul caruia vor canta: Bianca Ionescu, Daniel Eufrosim sau Daniela Vladescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă