25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialPanoramic cultural sibian

Panoramic cultural sibian

Gheorghe Zamfir si Nicolae Licaret, in spectacol la Medias

Inegalabilul Gheorghe Zamfir si pianistul Nicolae Licaret vor sustine un concert extraordinar de colinde, intitulat “Colinde pentru nai si orga”, in municipiul Medias, la Sala "Traube”, marti, 12 decembrie, de la orele 18.00. Daca Gheorghe Zamfir, devenit un artist al lumii, unanim apreciat si respectat pentru maiestria si virtuozitatea cu care isi manuieste instrumentul, nu mai are nevoie de nici o prezentare, despre Nicolae Licaret se poate vorbi fara nici o umbra de indoiala ca despre un virtuoz al clavecinului, pianist stralucitor ce si-a vrajit auditoriul in concertele date in cele mai importante sali din Europa, America si Australia.
Repertoriul sau este vast si cuprinde lucrari esentiale, de la muzica Renasterii, Barocului, pana la piesele contemporane romanesti si universale. Cei doi reputati muzi-cieni se afla pentru prima data intr-un concert la Medias si chiar daca biletele de intrare costa 30 RON, evenimentul este atat de rar incat nu trebuie ratat sub nici un pretext.
In repertoriul de concert al maestrilor sunt incluse piese precum: “Glorie lui Isus Hristos” (Zamfir), “Impresie Romantica” (Zamfir), “Ponis Angelicus” (Cesar Franck), “Ave Verum Corpus” (Mozart), “Ave Maria” (Franz Schubert), “La nasterea lui Isus Hristos” (Zamfir), “Glorie mamei noastre celeste Fecioara Maria” (Zamfir), “Aria” (Bach), “Ave Maria” (Zamfir), “Colinde Internationale (Zamfir), “Ana” (Zamfir), “Cornereva” (Zamfir) sau “Dansul Padurii”(Zamfir).

Concert pentru pian si orchestra la Sala “Thalia”

Simfonia a VI-a in Si minor, “Patetica”, op. 74, a compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski, este piesa de baza din repertoriul concertului programat pentru joi, 7 decembrie, la Sala "Thalia” din Sibiu. Alaturi de Orchestra Filarmonicii din Stat din Sibiu va concerta pianistul Horia Maxim, iar la pupitru se va afla reputatul dirijor de origine franceza Francois Robert Girolami.
Alaturi de simfonia lui Ceaikovski, muzicienii vor acompania si “performance”-ul pianistului Horia Maxim. Artistul a ales Concertul pentru pian si orchestra in La minor, op 16, de Eduard Grieg. Florian Gadea


Muzeul "Brukenthal” a trecut la programul de iarna

Odata cu vernisajul de vineri, 1 decembrie, al expozitiei celor 23 de tablouri reintegrate patrimoniului Muzeului National "Brukenthal” din Sibiu, reprezentantii institutiei de cultura au anuntat si noul program de vizitare a muzeului pe timp de iarna. Turistii pasionati de istorie trebuie sa stie ca Palatul "Brukenthal” poate fi vizitat in perioada urmatoare de miercuri pana duminica, intre orele 10.00-16.00, decizia de a reduce perioada de vizitare din timpul saptamanii fiind luata si pentru a permite in continuare desfasurarea in bune conditii a amplelor lucrari de restaurare a unor obiective din incinta muzeului.
In zilele deschise publicului vor putea fi vizionate cele 23 de tablouri returnate institutiei la inceputul lunii octombrie, expozitii cu piese din colectia de arta europeana a baronului Samuel von Brukenthal si “Rembrandt – maestru al luminii si umbrei” – o inedita expozitie de gravuri si desene realizate de celebrul pictor olandez.
Conducerea Muzeului "Brukenthal” a anuntat ca pana la finalul acestui an pretul biletelor de intrare la muzeu ramane de 6 RON pentru adulti, respectiv 3 RON pentru cei de pana la 18 ani.

Cele mai citite

Mai multe persoane înjunghiate într-un mall din Sydney

Sute de persoane au fost evacuate astăzi dintr-un centru comercial din capitala Australiei, Sydney, după ce mai multe persoane au fost înjunghiate, relatează news.com.au.O...

Alina Ceușan a făcut marele anunț! “Ăsta-i cel mai frumos!”

Alina Ceușan și soțul ei, Raul, se pregătesc cu bucurie pentru sosirea celui de-al doilea copil în familia lor. Prezentatoarea din primul sezon al...

Nicolae Ciucă, hotărât: “Vreau să fim în continuare un partener foarte serios în coaliţia guvernamentală”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, subliniază seriozitatea și responsabilitatea în cadrul coaliției guvernamentale și reafirmă necesitatea unei abordări similare în privința alianței electorale. Prezent la Tulcea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă