21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPanglici, pitici, barcute

Panglici, pitici, barcute

Probabil ca discursul politic si duelul ideilor sunt neconvingatoare pentru principalii actori politici din Timis, de vreme ce in ultimii doi ani au adoptat recuzita din arsenalul copiilor, ca sa-si trimita unii altora sagetile dorite. In campania pentru marile alegeri din 2004 suporterii Aliantei “Dreptate si Adevar” au impanzit Timisoara de panglici portocalii, cu care incercau sa lege coruptia.
Nu stiu daca bilantul de azi le spune ceva: coruptia isi vede de drum, bine-mersi, cu slabe rezultate in tentativele de a-i gasi capatul. Legatul panglicilor, desfasurat cu emfaza, a ramas doar un joc. In paralel, social-democratii s-au gandit sa faca surprize candidatului prezidential Traian Basescu si sa lanseze barcute portocalii pe Bega.
Nu stiu cati activisti politici au fost detasati in plina campanie sa confectioneze barcutele cu dedicatie (caci barcute de hartie sigur nu se gasesc in comert, iar barcute portocalii cu atat mai putin), dar efectul n-a fost cine stie ce. Multi din privitorii de pe podurile Timisoarei au crezut ca actiunea a fost a Aliantei, in semn de apreciere fata de marinarul care a abandonat apele ca sa preia alt soi de carma.
Dar si mai multi au aflat despre barcutele portocalii doar din ziare. De unde au aflat si ca social-democratii au distribuit “bilete de tren” cu destinatia Uniunea Europeana, in care locomotiva ar fi trebuit, probabil, sa fie fostul partid de guvernamant. In fine, actiunea “panglica” si actiunea “barcuta” au fost privite la timpul lor ca giumbuslucuri menite sa insenineze cumva atmosfera prea incrancenata a alegerilor.
Iata, insa, ca arsenalul bataliei prin gluma nu s-a epuizat. Fostul prefect social-democrat din 2004, care a avut datoria sa colaboreze cu primarul din Timisoara Ð acelasi cu titularul de acum al fotoliului de edil in orasul de pe Bega Ð s-a gandit sa trimita un DVD cu dedicatie drept cadou de sarbatori: o poveste cu talc, spusa de un pitic de gradina care marcheaza zonele sensibile din acest municipiu.
Piticul de gradina care ii arata primarului Gheorghe Ciuhandu “nefacutele” din Timisoara nici macar n-are cine stie ce imaginatie: presa “toaca” mai dur neimplinirile Primariei si, intrebati despre insatisfactii, ziaristii care se ocupa de administratia locala ar avea destule de spus pe un ton dur si nemilos.Sa poata piticul de gradina rezolva mai bine problemele Timisoarei? Nu stiu. Dar cred ca va avea aceeasi soarta cu panglicile si barcutele: va starni zambete condescendente si cam atat.

Cele mai citite

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...

Mesajul de Paște al SRI-ului: “Nu credem până nu…”

Mesajul viral postat pe rețelele sociale de către Serviciul Român de Informații (SRI) în ziua de Paște a adunat rapid aprecieri și distribuiri. „Nu...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă