13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPan-la Passau si-napoi, viata asta e de noi...

Pan-la Passau si-napoi, viata asta e de noi…

Mediasul incepe incet-incet sa iasa la lumina. Banul se acumuleaza pe malurile Tarnavei Mari la fel de usor ca si altadata, iar reprezentantii administratiei publice locale, acei oameni care, in 2004, au rugat cu lacrimi de crocodil voturile electoratului, sunt mai rosii in obraji si sanatosi ca niciodata. Sunt fericiti pentru ca odata cu primarul sas, in persoana lui Daniel Thellmann, sotul doamnei Thellmann, mediesenii au primit, in sfarsit, deschiderea.
Ce pacat, insa, ca intre zidurile vechiului burg singurii fericiti sunt doar angajatii Primariei si cei ai firmelor din industria gazului metan. Iar daca cei din industria gazului merita sa fie fericiti pentru ca munca lor e grea si obositoare, angajatii Primariei au foarte putine motive sa isi merite fericirea care a dat peste ei de cand cu noul contract colectiv de munca, mai ales.
Pentru ca, in vreme de echipa din jurul primarului Thellmann o duce tot mai bine, majoritatea sau “restul” o duce tot mai prost. Si un alt element pozitiv la orizont: vicele Teodor Neamtu, de la PD, a renuntat si domnia sa la vechea automobila Oltcit, pe care cica ar vrea sa o doneze muzeului municipal de istorie ca sa stie oamenii cum se intra in administratia publica. Si chiar daca sunt atat de fericiti, alesilor din Primaria Mediasului si consilierilor locali (miliardari majoritatea lor) tot le mai lipseste ceva.
Ca niste copii nevinovati, oamenii acestia au o sete de cunoastere, ceva de speriat. Vor sa invete tot cat se poate, de peste tot, ca apoi, in viitoarea campanie electorala, sa poata impartasi, generosi, electoratului ceea ce au invatat ei de la altii. Si cum sa inveti mai usor daca nu de la fata locului? Asa se face ca intre sarcinile de serviciu pentru alesii Mediasului exista si obligativitatea “neplacuta” a multor calatorii in afara granitelor tarii.
Au fost care in Germania, care in Austria, care in Ungaria. Dar cel mai mult le-a placut in Germania, drept pentru care in toamna asta nu au stat mult pe ganduri daca sa dea sau nu curs invitatiei de a participa la un “schimb de experienta pe teme de administratie publica” la Wegscheid/Passau, lansata de cucernicele membre ale Asociatiei Femeilor Catolice din Germania. Daca deplasarea se face sau nu pe banul fraierior (contribuabilii) chiar nu ne mai intereseaza. Stam linistiti pentru ca stim ca nimeni nu-i va intoarce de la granita pe distinsii membri ai Consiliului Local Medias, care de dragul democratiei pluripartinice si-au impartit frateste locurile in delegatie: unul mie, unul tie, unul si pentru nea Vasile (onor soferul grupului).

Cele mai citite

Joe Biden a promulgat legea ce prevede pachetul de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan

Preşedintele american Joe Biden a promulgat miercuri proiectul lege foarte disputat, care prevede un nou ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă