19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPalmaresul Politehnicii Timisoara, foarte aproape de casa

Palmaresul Politehnicii Timisoara, foarte aproape de casa

La Curtea de Arbitraj pentru Fotbal s-a judecat un nou termen al litigiului dintre SC FC Politehnica Timisoara SA, club patronat de Claudio Zambon, si FCU Politehnica Timisoara, formatie ce evolueaza in prezent in Liga I. Membrii comisiei au acceptat noile probe aduse de reprezentantii echipei conduse de Marian Iancu, urmand ca decizia finala sa fie luata maine, dupa ora 13.00.
Pentru ca acest caz sa nu mai fie tergiversat, aproximativ 100 de fani banateni au pichetat sediul Federatiei Romane de Fotbal. „Este un prim demers al nostru. Am incercat pana acum sa ne pastram calmul, dar am considerat ca trebuie sa impulsionam solutionarea acestui caz, care se amana nejustificat, fara ca probele sa poata fi prezentate si luate in considerare. Am vrut sa tragem un semnal de alarma. Clubul nu e implicat cu nimic in organizarea acestui miting. Pana acum s-a judecat doar pe probele lui Zambon, care detine un act in fals. Denumirea si marca au fost intotdeauna in Timisoara, numai ca pana acum conducerea nu a fost interesata de acest lucru”, a explicat unul dintre liderii galeriei Politehnicii, Cristian Brancovan.
Suporterii timisoreni au ajuns in Bucuresti ieri-dimineata, in jurul orei 6, iar la ora 11 au ajuns la Casa Fotbalului, unde au afisat un banner cu mesajul „Ne-am saturat ca decizia sa se amane. Vrem sa obtinem ce ne apartine”. Fanii banateni au obtinut autorizatie de la Primaria Generala pentru organizarea mitingului intre orele 11 si 14. In urma cu aproape doua saptamani, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne i-a dat castig de cauza omului de afaceri italian Claudio Zambon, interzicand astfel formatiei care evolueaza acum pe stadionul „Dan Paltinisanu” sa mai foloseasca palmaresul si emblemele fostei asociatii SC FC Politehnica Timisoara SA. Decizia TAS nu este aplicabila imediat, pentru ca litigiul se judeca inca in instantele sportive din Romania.

Zambon nu se sperie

La termenul de ieri, reprezentantii FCU Politehnica au adus noi dovezi prin care se arata ca detinatoarea palmaresului este Politehnica 2002 Timisoara, societate preluata deja de Marian Iancu. Astfel, comisia a decis ca ultimul termen sa fie judecat maine de la ora 13.00. Claudio Zambon nu s-a speriat deloc de hotararea pe care a luat-o CAF, mentionand ca nu-si pierde timpul cu drumuri la Casa Fotbalului. „Nu ma intereseaza ce spun oamenii de la Comisia de Arbitraj. Conteaza zero pentru mine. Eu nici nu am mers acolo, pentru ca nu am vrut sa-mi pierd timpul. Dar daca ei nu recunosc decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne, isi asuma raspunderea. Pentru mine, litigiul pe plan intern s-a incheiat pe 12 iunie 2006. Ei puteau sa faca atunci recurs, nu l-au facut, l-am facut tot eu si am mers mai departe, la Lausanne. Am primit hotarare irevocabila de acolo, am confirmare de la FIFA, care a sesizat FRF-ul. Nu ma intereseaza ce hotarasc aceste comisii”, a comentat italianul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă