7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPakistan: Convoi de 27 camioane NATO, incendiat

Pakistan: Convoi de 27 camioane NATO, incendiat

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat şi au incendiat, vineri, în sudul Pakistanului, 27 de camioane care transportau provizii, carburant şi echipamente destinate forţei NATO în Afganistan, a anunţat poliţia, citată de AFP, preluată de Mediafax.

 

Acest tip de atac, vizând companii de transport pakistaneze ce aprovizionează forţele internaţionale care luptă, în Afganistan, împotriva talibanilor, este relativ frecvent în Pakistan, în special în jurul portului Karachi (sud) şi în zonele tribale din nord-vest, la frontiera cu Afganistanul, un fief al talibanilor pakistanezi, aliaţi cu al-Qaida.

“Aproximativ 20 de persoane au atacat camioanele cu rachete şi arme automate, iar ulterior au incendiat 27 de vehicule, parcate într-o parcare” în districtul Shikarpur, în provincia meridională Sind, la aproximativ 400 de kilometri nord de Karachi, a declarat telefonic Abdul Hameed Khoso, comandantul poliţiei locale.

Un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei locale a confirmat informaţia. Atacul nu s-a soldat cu morţi.

Asaltul de vineri intervine la o zi după pătrunderea unor elicoptere NATO pe teritoriul pakistanez, care au ucis trei soldaţi pakistanezi în apropiere de frontieră, în zonele tribale, potrivit Islamabadului. NATO a confirmat, la Kabul, incursiunea şi tirurile, dar a subliniat că elicopterul respectiv răspundea tirului venit din partea unor “indivizi înarmaţi”.

Imediat după incident, autorităţile pakistaneze au suspendat traficul convoaielor de aprovizionare a forţei NATO în Afganistan (ISAF). Vineri dimineaţa, camioanele erau blocate, în continuare, la postul de frontieră Torkham, în trecătoarea Khyber (nord-vest), principala rută care asigură legătura între cele două ţări, dar şi principala cale terestră de aprovizionare a trupelor ISAF.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă