12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialPakistan: Cel puţin 16 camioane-cisternă ale NATO, distruse de o bombă

Pakistan: Cel puţin 16 camioane-cisternă ale NATO, distruse de o bombă

Cel puţin 16 camioane-cisternă care transportau carburanţi pentru trupele NATO din Afganistan au fost distruse în explozia unei bombe, sâmbătă, în nord-vestul Pakistanului, a anunţat poliţia pakistaneză, citată de AFP, potrivit Mediafax.

În total, 28 de camioane-cisternă erau parcate într-un terminal, în apropiere de Peshawar, principalul oraş din nord-vestul Pakistanului, la momentul exploziei, care a declanşat un incendiu, în care au fost distruse 16 vehicule.

“Facem eforturi să deplasăm celelalte camioane-cisternă. Nu ştim dacă bomba a fost plasată în terminal sau într-un camion-cisternă”, a declarat un poliţist, Khurshid Khan. “Şaisprezece camioane-cisternă au fost distruse total”, a adăugat el.

Nu a fost înregistrată nicio victimă, a mai precizat acesta.

Nicio revendicare nu a fost adresată autorităţilor, dar talibanii au anunţat, în mai multe rânduri, că efectuează atacuri pentru a împiedica aprovizionarea trupelor NATO (130.000 de militari) din Afganistan.

Talibanii şi Al-Qaida lansează în mod frecvent ofensive în nord-vestul Pakistanului şi în regiunea afgană limitrofă, pe care Washingtonul le consideră cel mai periculoase locuri din lume.

O mare parte a carburanţilor şi echipamentelor destinate trupelor NATO de pe teritoriul afgan tranzitează Pakistanul, dar tind să se dezvolte transporturile prin Asia Centrală.

 

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă