25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPakistan: Cel puţin 16 camioane-cisternă ale NATO, distruse de o bombă

Pakistan: Cel puţin 16 camioane-cisternă ale NATO, distruse de o bombă

Cel puţin 16 camioane-cisternă care transportau carburanţi pentru trupele NATO din Afganistan au fost distruse în explozia unei bombe, sâmbătă, în nord-vestul Pakistanului, a anunţat poliţia pakistaneză, citată de AFP, potrivit Mediafax.

În total, 28 de camioane-cisternă erau parcate într-un terminal, în apropiere de Peshawar, principalul oraş din nord-vestul Pakistanului, la momentul exploziei, care a declanşat un incendiu, în care au fost distruse 16 vehicule.

„Facem eforturi să deplasăm celelalte camioane-cisternă. Nu ştim dacă bomba a fost plasată în terminal sau într-un camion-cisternă”, a declarat un poliţist, Khurshid Khan. „Şaisprezece camioane-cisternă au fost distruse total”, a adăugat el.

Nu a fost înregistrată nicio victimă, a mai precizat acesta.

Nicio revendicare nu a fost adresată autorităţilor, dar talibanii au anunţat, în mai multe rânduri, că efectuează atacuri pentru a împiedica aprovizionarea trupelor NATO (130.000 de militari) din Afganistan.

Talibanii şi Al-Qaida lansează în mod frecvent ofensive în nord-vestul Pakistanului şi în regiunea afgană limitrofă, pe care Washingtonul le consideră cel mai periculoase locuri din lume.

O mare parte a carburanţilor şi echipamentelor destinate trupelor NATO de pe teritoriul afgan tranzitează Pakistanul, dar tind să se dezvolte transporturile prin Asia Centrală.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă