10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPacienţii de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu stau în frig

Pacienţii de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu stau în frig

Pacientii care sunt internati la Sectia de Oncologie a Spitalului Judetean din Targu Jiu dorm imbracati cu haine groase si se acopera cu 2 sau chiar 3 paturi ca sa faca fata frigului din saloane, relateaza Mediafax. Sobele nu au fost pornite, desi noaptea temperatura ajunge afara aproape de 0 grade. La fel de frig este si in saloane, unde atunci cand ploua, apa se infiltreaza prin tavan.

Conducerea spitalului spune ca sobele nu au fost pornite, pentru ca au hornurile infundate.

Constantin Palivan, director medical Spitalul Judetean Targu Jiu: "Sobele trebuie curatate. Procedura e la fel… Facem licitatie si cine castiga vine si curata soba. Nu putem sa-i dam drumul acum."

Medicii tremura si ei alaturi de pacienti.

Mariana Gavanescu, medic sef Sectia Oncologie:  "Sobele au inceput sa cada de primavara trecuta si asteptam cu infrigurare iarna. Totdeauna asa am stat…"

Frigul nu este insa, singura problema de la Sectia de Oncologie. Saloanele sunt pline de igrasie, prin tavan intra apa la fiecare ploaie, iar grupurile sanitare sunt distruse.

Ion Calinoiu, presedinte Consiliul Judetean Gorj:  "Sectia de Oncologie functioneaza intr-o cladire veche de o suta de ani care nu mai poate fi reabilitata. Ceea ce se intampla acum cu cheltuielile curente este de neadmis."

Autoritatile sustin ca sectia va fi renovata pana la inceputul iernii, iar peste cativa ani va fi mutata intr-o cladire noua. Pana atunci insa, medicii si pacientii trebuie sa se descurce cum pot.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă