20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOtelul si CFR Cluj, accesibil in Cupa UEFA

Otelul si CFR Cluj, accesibil in Cupa UEFA

Otelul Galati va intalni Lokomotiv Sofia, in timp ce CFR Cluj se va lupta pentru un loc in Cupa UEFA cu cipriotii de la Anorthosis Famagusta. Ambele formatii vor juca partida tur (16 august) pe teren propriu. Otelul Galati si CFR Cluj au facut parte dintre capii de serie ai grupei I din zona de sud datorita coeficientului ridicat al Romaniei. Acest lucru le-a ajutat pe cele doua echipe romanesti sa evite formatii precum Galatasaray (Turcia), Leiria (Portugalia) sau Partizan (Serbia).
Presedintele Otelului, Marius Stan, considera ca echipa sa are sanse de 50% sa ajunga in primul tur al Cupei UEFA. "Lokomotiv Sofia este unul dintre adversarii nedoriti de noi. Dar acum nu avem ce sa mai schimbam. Incercam sa obtinem un rezultat bun si sa ne continuam drumul in Europa. sansele sunt impartite: 50-50. Probabil noi ar trebui sa plecam cu un hadicap, tinand cont ca venim din Intertoto, in timp ce ei au terminat pe 3 in Bulgaria", a comentat oficialul galatean.
Lokomotiv Sofia nu a reusit sa ajunga in sezonul trecut in grupele Cupei UEFA, fiind eliminata de Feyenoord Rotterdam, dupa doua rezultate de egalitate, 2-2 pe teren propriu si 0-0 in Olanda.
Clujenii s-au aratat destul de multumiti de rezultatul tragerii la sorti. Tehnicianul "ceferistilor", Ioan Andone, cunoaste indeaproape echipa cipriota, el antrenand anul trecut Omonia Nicosia. "Cunosc echipa. E o formatie de traditie. Va fi destul de dificil, ca toate meciurile de altfel. Trebuie insa sa castigam categoric la Cluj pentru a nu mai avea emotii in Cipru. Returul il vom juca mai mult ca sigur la Nicosia, pentru ca acolo exista singurul stadion omologat pentru meciuri internationale", a precizat "Falcosul".
Anorthosis nu a participat sezonul trecut in cupele europene, insa in urma cu doi ani a reusit sa ajunga pana in primul tur al Cupei UEFA. In 2005 Fmagusta a reusit cea mai mare performanta a fotbalului cipriot, eliminand in turul doi preliminar al Ligii Campionilor pe Trabzonspor cu scorul de 3-2 la general. In competitia interna, Anorthosis a castigat de 12 ori titlul si de 10 ori Cupa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă