15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialOţelul, primul titlul la fotbal din istorie

Oţelul, primul titlul la fotbal din istorie

Cu o etapă înainte de finalul ediţiei din acest an a Ligii I, Oţelul Galaţi a câştigat, cu 2-1, meciul de pe teren propriu cu FC Timişoara şi şi-a asigurat, în premieră, titlul de campioană naţională.

Moldovenii au deschis scorul în minutul 15, prin Antal care a preluat în poartă, cu o lovitură de cap, centrarea din corner a lui Viglianti. Timişorenii au egalat prin Zicu (’53), dar 18 minute mai târziu, Buş a scăpat pe contraatac, a centrat din partea dreaptă şi Pena a înscris cu o lovitură de cap din 6 metri (’71), stabilind scorul final şi aruncând în aer tribunele.

Cu această victorie, Oţelul a acumulat 67 de puncte, cu patru mai multe decât FC Timişoara, şi nu mai poate fi ajunsă, indiferent de rezultatul din ultima etapă, şi nu numai că şi-a asigurat primul titlu din istoria sa, dar a devenit şi cea dintâi formaţie din Moldova care va intra în posesia trofeului.

Chiar dacă matematic este campioană, Oţelul trebuie să aştepte şi decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv privind meciul din etapa a 19-a a Ligii I cu Pandurii Tg Jiu, câştigat cu scorul de 3-0 la „masa verde”.

După fluierul final a urmat o adevărată fiestă pe străzile Ga¬la¬ţiu¬lui. Mii de suporteri au însoţit autocarul în care se aflau jucătorii, mulţi suindu-se din mers pe ma¬şină, şi au făcut un tur de onoare al oraşului.

Cele mai citite

FCSB în pericol de depunctare din cauza declarațiilor lui Gigi Becali!

Gigi Becali riscă o nouă suspendare după acuzațiile aduse arbitrului Horațiu Feșnic, ceea ce pune FCSB în pericol de a pierde 3 puncte în...

Rusia e furioasă. Muniția din India a ajuns în Ucraina

Proiectilele de artilerie vândute de producătorii de armament indieni au fost deturnate de clienții europeni către Ucraina, iar New Delhi nu a intervenit pentru...

Android 15 ar putea fi lansat la jumătatea lunii octombrie

Google a finalizat dezvoltarea kit-ului Android 15 pe platforma Android Open Source Project (AOSP), dar lansarea oficială pentru dispozitivele Pixel încă necesită timp suplimentar. Android...
Ultima oră
Pe aceeași temă