10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialOţelul - lider de drept

Oţelul – lider de drept

Deşi mulţi credeau că prezenţa lor pe primul loc al clasamentului Ligii I la fotbal este doar o întâmplare, oţelarii demonstrează contrariul.

Gruparea gălăţeană Oţelul a fost considerată de mulţi doar un lider de conjunctură în Liga I la fotbal. Trupa pregătită de Dorinel Munteanu a ajuns însă la a patra etapă în care nu părăseşte prima treaptă a podiumului ierarhiei competiţiei naţionale şi, mai mult, a reuşit să se detaşeze în frunte. Oţelarii au reuşit în runda cu numărul 12 să se impună pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş, scor 2-0, ambele reuşite fiind semnate de Gabriel Paraschiv, aflat la primele sale goluri în acest sezon. Succesul de la Mediaş, coroborat cu egalul Timişoarei pe teren propriu, 2-2 cu Universitatea Cluj, a făcut ca distanţa dintre Oţelul, primul loc, şi formaţia bănăţeană, locul secund, să se mărească la 4 puncte.

Evoluţiile de până acum ale echipei de la Galaţi au atras atenţia asupra formaţiei care este comparată cu Unirea Urzi-ceni de acum doi ani, gru-pa-re ce a reuşit să cucerească titlul fără ca nimeni să îi dea şanse la startul campionatului. Dorinel Munteanu nu este însă de acord cu această comparaţie. Antrenorul gălăţenilor a spus: „Toată lumea zice că noi am fi noul Urziceni. Este incorectă comparaţia! Acolo s-au investit sume foarte mari, au fost aduşi jucători experimentaţi, în timp ce noi îi datorăm totul domnului Marius Stan, care ne asigură liniştea la echipă, care a dat încredere băncii tehnice şi linişte financiară jucătorilor. Noi avem tinerele noastre talente cu care încercăm să facem cât mai multe, de aceea suntem FC Oţelul Galaţi şi nu alt club”. Cert este că, după etapa a XII-a a primului eşalon, Oţelul şi-a asigurat prezenţa pe prima poziţie a clasamentului competiţiei pentru încă cel puţin o etapă. Gălăţenii vor rămâne pe primul loc al ierarhiei Ligii I indiferent de rezultatul din etapa următoare. 

28 de puncte a acumulat Oţelul Galaţi în primele 12 etape, cu 4 mai multe decât principalele urmăritoare, Timişoara şi Rapid.

Două meciuri infernale

Pentru Oţelul Galaţi urmează o perioadă foarte grea. Trupa pregătită de Dorinel Munteanu are programate două meciuri foarte grele în etapele următoare. Primul dintre acestea este programat la finele acestei săptămâni, la Galaţi urmând a sosi campioana CFR Cluj. Apoi, oţelarii au un meci cel puţin la fel de greu, în Bănie, cu Universitatea Craiova, o echipă care nu are un palmares deosebit în acest sezon, însă se bucură de un public numeros şi entuziast.

Cele mai citite

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă