19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOtelul intareste bursele europene

Otelul intareste bursele europene

Pietele de actiuni europene au inchis sesiunea de tranzactionare din 30 iulie in crestere sustinute de cifrele pietei muncii americane mai bune decat estimarile pentru luna iulie, Mai mult rezultate trimestriale ale companiilor au sustinut la randul lor tendinta de crestere, liderul fiind Arcelor Mittal care a antrenat in siajul sau intreg sectorul metalurgic. In Germania Siemens a depasit toate asteptarile cu un carnet de comenzi bine garnistit.
ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a raportat pentru trimestrul al doilea rezultate financiare record, care au depasit asteptarile analistilor, in contextul in care grupul a reusit sa majoreze preturile si sa compenseze avansul costurilor cu materiile prime, in pofida perspectivei economice nefavorabile. Profitul net al companiei a ajuns la 5,84 miliarde de dolari sau 4,19 dolari/actiune, de la 2,72 miliarde de dolari ori 1,97 dolari/titlu anul trecut.
 Actiunile ArcelorMittal au fost cotate in urcare cu 8,2%, reprezentand principalul factor pozitiv pentru evolutia indicelui FTSEurofirst 300, al celor mai importante companii europene, care a incheiat sedinta in crestere cu 1,6%, la 1.181,32 puncte.
Grupul Siemens a raportat in trimestrul al treilea al anului fiscal rezultate financiare care au depasit anticiparile analistilor datorita incheierii unor contracte importante. Actiunile Siemens au fost cotate in urcare cu 5,8%.
Actiunile Lufthansa, al doilea operator aerian ca marime din Europa, au scazut miercuri cu 0,6 procente, la 15,01 euro la bursa de la Frankfurt, pe fondul grevei declansate de personalului companiei. Operatorul aerian german a anulat miercuri 78 de zboruri, dintre care patru trans-continentale, catre New York, Calcutta, Calgary si Chicago, din cauza grevei declansate la inceputul acestei saptamani de sindicatul personalului navigant si de la sol.
Bancile americane se pare ca nu au monopulul deprecierilor de active pentru ca cea de a cincea banca britanica traverseaza la randul sau o perioada dificila. Astfel, Lloyds TSB si-a vazut profitul net al grupului prabusindu-se la finele primului semestru cu 63% ceea ce reprezinta pierderi de 567 milioane lire sterline (731 milioane euro).Pe piata britanica actiunile au cedat 5,53% pana la valoarea de 303,25 pence. Cotatiile actiunilor Royal Bank of Scotland, HSBC si BNP Paribas au crescut cu 2,3% la 3,9%. Cotatiile actiunilor Royal Bank of Scotland, HSBC si BNP Paribas au crescut cu 2,3% la 3,9%. Pe de alta parte, Banca Centrala Europeana (BCE) si Banca Nationala a Elvetiei au anuntat ca vor incepe organizarea unor licitatii in dolari, pe termen de 84 de zile, pe langa posibilitatea actuala de creditare cu scadenta la 28 de zile.
Indicele sentimentului economic raportat de Eurostat in zona Euro a scazut in iulie la 89,5 puncte fata de 94,8 cate erau inregistrate in iunie. Der asemenea, subindicele referitor la industrie a scazut cu 8 puncte in timp ce indicele ce masoara increderea consumatorilor a pierdut 20 puncte.
In acest context, indicele CAC 40 inchide la Paris cu o crestere de 1,85%, iar indicele paneuropean FTSE Eurofirst 80 inregistreaza un avans de 1,28%. Bursa de Valori de la Londra, London Stock Exchange (LSE), a terminat sedinta de miercuri pe verde, dupa ce indicele Footsie-100 al principalelor titluri listate pe piata a urcat cu 101,50 puncte, pana la 5.420,70 puncte, ceea ce marcheaza un avans cu 1,91% comparativ cu cel inregistrat la inchiderea sedintei de marti. Indicele Dax al celor 30 de actiuni-vedeta ale Bursei de Valori de la Frankfurt a incheiat sedinta de miercuri in crestere cu 0,96%, pana la 6.460,12 puncte, comparativ cu 6.398,80 puncte la inchiderea sedintei anterioare.
Indicele Madrid General al bursei spaniole a castigat miercuri 1,20%, iar indicele olandez, Amsterdam Exchanges, s-a apreciat cu 2,35%. Indicele bursei nordice, OMX Stockholm 30 Index, a avut o crestere de 1,85%.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă