19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOrganizaţia islamistă Al-Shabaab ameninţă cu noi atacuri

Organizaţia islamistă Al-Shabaab ameninţă cu noi atacuri

Organizaţia islamistă Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a ameninţat, vineri, că va comite noi atacuri pe teritoriul Kenyei, relatează Mediafax.

„Nu va mai exista vreun loc sigur pentru kenyeni atât timp cât trupele lor vor fi în Somalia”, a avertizat purtătorul de cuvânt al organizaţiei islamiste Al-Shabaab, Ali Mohamud Rage, preluat de agenția DPA.

Kenya participă la operaţiunile din Somalia ale Uniunii Africane, care a mobilizat 20.000 de militari pentru a ajuta Guvernul de la Mogadishu în lupta împotriva insurgenţilor din cadrul Al-Shabaab.

„Veți mai vedea multe atacuri sângeroase în țara voastră, Kenya”, a continuat Rage într-o intervenţie pentru postul de radio Andalus.

Purtărorul de cuvânt al Al-Sabaab a confirmat că militanţii vizează de regulă creştini.

Papa Francisc a denunţat un act de o „brutalitate fără sens”.

În total, 147 de studenţi au fost ucişi, joi, într-un atac comis la Universitatea din Garissa, în estul Kenyei, de către membri ai organizaţiei islamiste sunnite Al-Shabaab.

De asemenea, 80 de studenţi au fost răniţi, iar aproximativ 500 au fost eliberaţi în urma atacului. Unii studenţi au fost cruţaţi după ce au rostit versete din Coran.

Guvernul de la Nairobi a închis universitatea pentru o perioadă nedeterminată şi urmează să consolideze măsurile de securitate în ţară.

Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, este activă în Somalia şi Kenya.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă