3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialOrban: UE ar trebui să creeze un oraș uriaș pentru refugiați în...

Orban: UE ar trebui să creeze un oraș uriaș pentru refugiați în Libia, unde să proceseze solicitările de azil

Uniunea Europeană ar trebui să creeze un 'oraș uriaș pentru refugiați' pe coasta Libiei și să proceseze acolo, cu ajutorul unui nou guvern libian, solicitările de azil ale imigranților din Africa, a propus sâmbătă premierul ungar Viktor Orban, transmite Reuters citat de Agerpres.

Într-o declarație susținută după o reuniune la Viena a țărilor de pe ruta balcanică a migrației, Orban a spus că granițele externe ale Uniunii Europene ar trebui să fie sub un 'control total', inclusiv frontiera mediteraneeană, unde Libia este indispensabilă.

Trebuie menținută unitatea Libiei, trebuie anulat embargoul de arme al Occidentului împotriva aceste țări, trebuie susținută 'Armata Libiană de Eliberare' și creat un nou guvern libian, care să fie atras într-un acord de cooperare până când migrația se va amplifica din nou în Mediterana, primăvara viitoare, a spus el.

Premierul ungar a mai afirmat că UE trebuie să obțină un acord și cu Cairo, similar cu cel semnat cu Ankara, pentru că în prezent există 5,5 milioane de imigranți care așteaptă în Egipt, transmite și MTI.

Dacă nu va exista un acord cu Egiptul, 'am putea avea o surpriză de acolo', a spus Orban, subliniind că Egiptul și Libia vor fi jucători cheie în Europa în următorii câțiva ani.

Orban a declarat de asemenea că este nevoie de o nouă linie de apărare în Europa, ca scenariu în cazul în care acordul privind refugiații dintre UE și Turcia va fi oprit.

El a cerut totodată Uniunii Europene să crească cheltuielile alocate gestionării crizei migrației și să distribuie fondurile într-un mod mai just între țările afectate.

Orban a atras atenția că actualul sistem de distribuție a fondurilor este nedrept, deoarece banii ajung întotdeauna la Italia și Grecia, în timp ce Bulgaria, Macedonia și Serbia primesc 'sume rușinos de mici'.

Cele mai citite

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

România deschide ușa șoferilor non-UE: străini angajați pe Uber sau Bolt, din 2025

Germania a adoptat un model similar în primăvară, permițând susținerea examenului de calificare în 8 limbi, inclusiv română, ca răspuns la criza forței de...

Energia vântului aduce magie de Crăciun: Exporturi record de curent electric pentru România

Conform datelor Transelectrica, zilele propice pentru producția eoliană au fost rare în 2024 România s-a bucurat de un surplus energetic semnificativ în dimineața zilei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă