23.6 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecialOrase din corturi in California, din cauza crizei

Orase din corturi in California, din cauza crizei

Nu seamana deloc cu ceea ce toata lumea numeste "visul american". Ramasi fara slujbe, cu locuintele luate de banca pentru neplata creditelor si fara prea multe sperante, tot mai multi americani din California sunt nevoiti sa se mute in corturi, la marginea marilor orase. Iar noile "Tent cities", adica "Orasele din corturi", cum sunt numite, sunt din ce in ce mai numeroase si mai populate.

Langa Sacramento traiesc in corturi peste 300 de oameni. Cei mai multi dintre nefericitii locatari au aparut dupa izbucnirea crizei. Sotii Vaughn, de pilda, stau aici de sase luni, pentru ca si-au pierdut locurile de munca si nu si-au mai putut plati ipoteca pe casa.

Autoritatile care administreaza adaposturile se plang ca au ramas fara paturi pentru nou-veniti, pentru ca ritmul in care se populeaza aceste spatii este foarte mare.

Singura speranta a acestor oameni sta acum in administratia Obama, care a alocat aproape 800 de miliarde de dolari, pentru ca 4 milioane si jumatate de someri americani sa aiba noi locuri de munca. Pana atunci insa, raman tristetea si descumpanirea.

Cele mai citite

Probleme cu ChatGPT. Platforma a picat din nou, a doua oară într-o singură zi

Platforma de inteligență artificială ChatGPT de la OpenAI a fost, în această dimineață (4 iunie 2024), indisponibilă din cauza unui "incident nerezolvat", potrivit companiei....

Două persoane reținute de DIICOT. Au crescut o cultură de  canabis într-un apartament închiriat

Procurorii DIICOT Maramureș au reținut două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Potrivit acestora, se pare că persoanele în...

Răzvan Burleanu, despre negocierile cu selecționerul Edward Iordănescu: „În momentul de faţă mingea este în terenul lui”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a vorbit, marţi, într-o conferinţă de presă, despre situația contractuală a selecționerului Edward Iordănescu. Răzvan Burleanu a precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă