15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialOra adevărului

Ora adevărului

Constănţenii evoluează sâmbătă pe terenul echipei HC Croaţia Zagreb, în primul joc oficial din Liga Campionilor disputat în acest an.

La capătul unei lungi perioade de pregătire şi a trei partide jucate în campionatul intern, campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, are parte de prima mare încercare a anului. Gruparea constănţeană dispută primul joc oficial din 2011 în competiţia continentală în care participă, Liga Campionilor. Adversară este formaţia celebrului Ivano Bailc, HC Croaţia Zagreb.

Pe locul cinci în clasamentul grupei, echipa de pe litoral încearcă sâmbătă să realizeze surpriza şi să se menţină în lupta pentru o poziţie calificantă în faza următoare a întrecerii. Elevii lui Ion Crăciun au însă o misiune extrem de dificilă, echipa croată fiind pe locul secund în ierarhia grupei, cu o singură înfrângere acumulată în şapte jocuri. Mai mult, Croaţia Zagreb şi‑a demonstrat superioritatea în meciul de la Constanţa, de unde a plecat victorioasă, scor 33-23.

HCM este însă o echipă mult schimbată faţă de jocul din Sala Sporturilor. Jovica Cvet¬kovic, tehnician ce a condus echipa de pe litoral, este deja istorie la Constanţa, tehnicianul actual, Ion Crăciun, efectuând o serie de modificări substanţiale în joc. „Echipa este pe drumul cel bun. Am jucat deja trei partide în campionat, lucru benefic în vederea meciului de la Zagreb. Am avut posibilitatea să văd potenţialul jucătorilor pentru partidele cu miză şi cred că suntem pregătiţi să facem un joc bun. Cu siguranţă nu ne vom da la o parte din calea croaţilor. Vrem să etalăm cel mai bun handbal al nostru şi sperăm să ne întoarcem de la Zagreb cu un rezultat pozitiv”, a declarat tehnicianul constănţenilor.

Meciul dintre HC Croaţia Zagreb şi HCM Constanţa se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora României 18.30, şi va fi arbitrat de o brigadă din Israel în formula Shlomo Cohen/Yoram Peretz.

St. Petersburg, în vizor

Pentru a se califica în optimile Ligii Campionilor, HCM Constanţa trebuie să ocupe unul din primele patru locuri la finalul jocurilor din grupă. Lupta constănţenilor se duce cu formaţia rusă St. Petersburg, ocupanta locului patru, aceasta având acelaşi număr de puncte ca HCM. Acest lucru înseamnă că, în cele trei partide rămase de disputat, HCM trebuie să obţină cu un punct mai mult decât gruparea din Rusia.

3 meciuri mai are de jucat HCM Constanţa în actuala ediţie a Ligii Campionilor.

Cele mai citite

Simona Halep revine pe teren la turneul din Hong Kong! Când va juca românca

Organizatorii turneului de la Hong Kong au anunțat că Simona Halep va juca miercuri, în jurul orei 13:00, împotriva Arinei Rodionova, într-un meci așteptat...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...
Ultima oră
Pe aceeași temă