16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialOptimism la CVM Tomis: ”Câştigăm cu Tirol Innsbruck! Trebuie!”

Optimism la CVM Tomis: ”Câştigăm cu Tirol Innsbruck! Trebuie!”

Cuvântul de ordine la CVM Tomis Constanţa e victoria. Partida cu Tirol Innsbruck, programată în această seară în Sala Sporturilor, trebuie câştigată cu orice preţ, marele deziderat fiind un 3-0 care să elimine orice emoţii legate de calificarea în primăvara Cupei CEV, fără a mai fi nevoie să se aştepte o decizie în privinţa gazdei Final Four din Ligă.

Kazan şi Ankara sunt principalele oraşe favorite, cu echipele lor aflate acum între primele 12 echipe calificate, iar forul european pare să se apropie mai mult de capitala Turciei, nu neapărat datorită sponsorului principal al competiţiei (DenizBank – n.r.) cât a bazei puse la dispoziţie.

„Turcii au progresat enorm din acest punct de vedere şi vor face totul pentru a obţine organizarea turneului final. Nu vă faceţi iluzii însă că CEV va ţine cont de alte lucruri decât de baza sportivă şi oferta organizatorică. Acum sunt în cursă Ankara şi Kazan, iar eu cred că turcii vor câştiga pentru că au cu ce să se laude”, ne-a explicat managerul echipei campioane, Serhan Cadâr.

În aceste condiţii, locul 3 devine unul calificant, iar CVM poate să obţină biletele fără nicio emoţie dacă o bate pe Tirol. Momentan pe locul 4, constănţenii vor progresa automat pe locul 3 datorită meciului direct dintre două contracandidate din altă grupă, iar din acel moment setaverajul va intra în calcul.

„Olympiakos este un adversar direct în această competiţie de la distanţă, dar, cred eu, unul ieşit deja din calcule. Cu 6-11 setaveraj este foarte greu să speri la ceva pentru că indiferent de scorul obţinut de ei, la un succes de trei puncte al nostru vom urca pe poziţia a treia. Cel puţin!”, ne-a spus Serhan Cadâr.

Stanciu, doar pe foaie

Că meciul cu Tirol este unul de importanţă capitală pentru Constanţa o dovedeşte şi strategia de joc a marinarilor. Astfel, Martin Stoev nu se va baza d ela început pe vedeta Sergiu Stancu, internaţionalul român urmând să ia loc pe bancă, deşi este refăcut. „Sergiu nu a jucat la intensitate maximă de luni bune şi este încă un risc, iar acest joc este prea important pentru ca el să fie titular. Deşi Martin va decide echipa abia mâine (n.r. – astăzi), mă îndoiesc sincer că Sergiu va fi în primul sextet, şi asta în ciuda progreselor evidente pe care le-a făcut”, a punctat Serhan Cadîr.

Pauză după Tirol

Imediat după meciul cu austriecii, majoritatea voleibaliştilor constănţeni intră în vacanţă graţie programului Diviziei A1. În afara lui Aciobăniţei, Rodriguez, Nemec şi Zhekov, care sunt selecţionaţi la loturile naţionale, toţi componenţii lotului şi staff-ul tehnic vor avea liber până pe 2 ianuarie, când este programată reunirea lotului şi plecarea către Dobrich, unde CVM are programat un cantonament. „Pentru noi este o mare onoare să avem atâţia internaţionali, chiar dacă pentru ei înseamnă mai puţin timp liber. Adi (Aciobăniţei – n.r.) este al şaselea jucător român de la CVM care merge la lotul de juniori, şi asta înseamnă că proiectul nostru este unul care funcţionează excelent, mai ales că aceşti copii au reuşit să bată o echipă de primă ligă în etapa precedentă: Steaua”, ne-a spus Serhan Cadâr.

Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Ministrul Mediului cere Romsilva să renunțe la prețurile ridicate pentru lemn și să colaboreze mai bine cu industria mobilei

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a cerut companiei de stat Romsilva să renunțe la strategia de a vinde lemnul la prețuri ridicate producătorilor de mobilă. Într-un...

FCSB în pericol de depunctare din cauza declarațiilor lui Gigi Becali!

Gigi Becali riscă o nouă suspendare după acuzațiile aduse arbitrului Horațiu Feșnic, ceea ce pune FCSB în pericol de a pierde 3 puncte în...
Ultima oră
Pe aceeași temă