25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOpt persoane, ucise la Kabul într-un atentat cu explozivi împotriva unui minibuz

Opt persoane, ucise la Kabul într-un atentat cu explozivi împotriva unui minibuz

Opt persoane au fost ucise marţi la Kabul într-un atentat cu explozivi împotriva unui minibuz, atribuit de autorităţi insurgenţilor talibani, a anunţat poliţia, relatează AFP, potrivit Mediafax.

„O mină activată de la distanţă a atins astăzi (marţi) un minibuz civil în cartierul Paghman, către ora (locală) 5.00 (6.00, ora României), omorând opt persone şi rănind altă persoană”, a declarat pentru AFP şeful poliţiei capitalei afgane, generalul Ayub Salangi.

Bărbatul care a activat dispozitivul exploziv a fost arestat, a precizat el.

Victimele sunt bărbaţi care aparent se îndreptau către locul de muncă, într-un cartier de obicei calm, în vestul Kabulului.

Îndepărtaţi, la sfârşitul lui 2001, de la putere, pe care o deţineau din 1996, de către o coaliţie internaţională condusă de către Statele Unite, talibanii luptă de atunci împotriva Guvernului afgan şi aliaţilor săi din cadrul NATO. Atentatele sinucigaşe şi bombele artizanale sunt armele lor predilecte.

Violenţe în legătură cu acest conflict armat au loc mai ales în sudul şi estul ţării, principalele fiefuri ale talibanilor şi aliaţilor lor, potrivit ONU.

Forţele afgane de securitate şi cele străine sunt ţintele vizate de rebeli. Însă civilii sunt cei care plătesc cel mai mare tribut în cadrul acestui război. În 2011, peste 3.000 de civili au fost ucişi în război, potrivit ONU, cel mai mare bilanţ înregistrat în cei 11 ani de conflict armat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă